Kiepauta voitaikinaa parsan ympärille. Paista uunissa, ja sinulla on keväinen pasteija.
Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Pasteijat parsan kera
(noin 30 kpl)
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
noin 6 rkl maustamatonta tuorejuustoa
noin 6 rkl vastaraastettua parmesaania
1 rkl raastettua sitruunankuorta
30 vihreää parsatankoa
Voiteluun:
1 muna
Näin valmistat:
1. Kauli sulatetut, hieman kohmeiset taikinalevyt jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmiksi.
2. Voitele levyt tuorejuustolla. Ripottele päälle parmesaania ja sitruunankuorta. Leikkaa levyt noin 30 palaan.
3. Poista parsoista kovat tyvet. Jos parsat tuntuvat puisilta, voit kuoria ne kevyesti. Kieputa taikinapalat napakasti ja spiraalimaisesti parsojen
ympärille, parmesaanipuoli sisäänpäin. Nosta leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla.
4. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes taikina on kypsää ja kauniin kullanruskeaa, noin 12 minuuttia.
Valmistusaika: 20 min + 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 21 e
Viinisuositus: Yrttinen ja sitruksinen Gustave Lorentz Sylvaner Réserve 2015, Ranska, 10,90 e.
Kiepauta voitaikinaa parsan ympärille. Paista uunissa, ja sinulla on keväinen pasteija.
Fabian Björk
Broilerikääryle
(4 annosta)
200 g briejuustoa
8 kuivattua aprikoosia
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
4–6 broilerin minuuttipihviä sormisuolaa, vastarouhittua mustapippuria
3 rkl hienonnettuja pähkinöitä
Paistamiseen:
oliiviöljy-voiseosta
Näin valmistat:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mausta minuuttipihvit suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi aprikoosit. Hienonna persilja.
3. Levitä pihvit siten, että ne ovat noin sentin matkalta päällekkäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle juustoa, aprikoosia, yrttejä ja pähkinää. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Kiinnitä paistinarulla.
4. Paista rullaan kaunis väri pannulla öljy-voiseoksessa.
5. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
Valmistusaika: 30 min + 15 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 12,50 e
Viinisuositus: Sitruksinen, aprikoosinen ja kepeän mausteinen Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2015, Ranska, 13,90 e.
Tuttu broileri saa lisämakua briejuustosta, aprikooseista, pähkinöistä ja lehtipersiljasta.
Fabian Björk
Maittava munakasrulla
(10 pientä viipaletta)
5 huoneenlämpöistä munaa
5 dl kevytmaitoa
½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
½ tl sormisuolaa mustapippuria myllystä
2 kypsää avokadoa
2 pientä tomaattia
1 dl raastettua cheddaria
(100 g kylmäsavustettua lohta)
4 rkl hienonnettua korianteria
Koristeluun:
yrttejä tai versoseosta
Näin valmistat:
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää jauhot parissa erässä ja sekoita munakasmassa tasaiseksi.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Anna munakasmassan tekeytyä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
3. Kaada munamassa pellille. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppu sitruunamehun kanssa kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 minuuttia. Kuutioi avokado ja tomaatit. Lisää sipuliseokseen.
5. Levitä juustoraaste munakaslevylle. Lisää avokadoseos, tomaatit ja hienonnettu lohi. Ripottele päälle korianteria. Kiepauta rullalle. Koristele yrteillä tai versoseoksella.
Valmistusaika: 30 min + 40 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 15 e
Viinisuositus: Hedelmäinen ja kepeä Cono Sur Bicicleta Riesling, Gewürztraminer, Viognier 2016, Chile, 9,49 e.
Meksikolainen tortillalettu taipuu kreikkalaiseksi, kun se täytetään välimerellisesti.
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2