Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Ranskalainen siideri-dijonin­si­nap­pib­roileri

Laita broileri kylpemään siideriin sinapin kanssa, niin saat täydellisen viikon­lop­pu­herkun vähistä aineista.

4 an­nos­ta

4 broi­le­rin luul­lis­ta rin­ta­fi­lee­tä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

0,33 l kui­vah­koa sii­de­riä

2 tim­ja­mi­nok­saa

2 dl rans­kan­ker­maa

2 rkl ko­ko­jy­vä­si­nap­pia

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

ryp­si­öl­jyä

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä rii­siä, broc­co­li­nia tai vih­rei­tä pa­pu­ja

1. Ta­put­te­le broi­le­rit kui­vik­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pyö­räy­tä ke­vy­es­ti jau­hois­sa. Pais­ta kau­nis väri pan­nul­la öl­jys­sä. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­lit. Li­sää pan­nul­le öl­jyä ja pais­ta si­pu­lei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää broi­le­rit ja kaa­da jouk­koon sii­de­ri. Li­sää tim­ja­mi. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le. Pei­tä kan­nel­la ja hau­du­ta noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes broi­le­ri on kyp­sää. Voit ha­lu­tes­sa­si tar­kis­taa kyp­syy­den pais­to­läm­pö­mit­ta­ril­la. Liha on kyp­sää, kun mit­ta­ri osoit­taa 71 as­tet­ta.

3. Li­sää pan­nul­le rans­kan­ker­ma ja si­nap­pi. Kie­hau­ta seos. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Tar­joa rii­sin ja kas­vis­ten kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 15 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 20 e