Fabian Björk
Sanna Kekäläinen kuvausavustaja Jaana Tolonen
noin 12 skonssia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
50 g voita
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 dl kotimaisia vadelmia
Voiteluun:
1 kananmuna
Tarjoiluun:
1 prk (200 g) ranskankermaa
3 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma ja vadelmat. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.
2. Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla (Ø noin 5 cm) ympyröitä.
3. Voitele taikinapalat vatkatulla kananmunalla kevyesti. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.
4. Mausta ranskankerma sokerilla ja sitruunamehulla. Tarjoa skonssien kanssa.
Valmistusaika: 15 min + 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 13 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2