Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
12 palaa
Pohja:
2 ½ dl kuorittuja manteleita
5 isoa, puolikuivattua taatelia
¾ dl kookosöljyä
Täyte:
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl kylmää kookoskermaa
2 tl rouhittua vaniljatankoa myllystä (Dr. Oetker)
¾ dl vaahterasiirappia
Päälle:
marjoja, hedelmiä, minttua, syötäviä kukkia
1. Laita täytteen cashew-pähkinät likoamaan veteen 2 tunniksi. Laita kookoskerma jääkaappiin viilenemään.
2. Tee pohja. Laita mantelit tehosekoittimeen. Aja rouheeksi. Lisää kivettömät taatelit ja melkein kaikki kookosöljystä. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa enemmän kookosöljyä.
3. Laita leivinpaperi 20 x 26 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Painele seos pohjalle ja reunoille. Laita pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.
4. Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois. Taputtele pähkinät talouspaperilla kuiviksi. Avaa kookoskermapakkaus. Käytä ainoastaan kova, valkoinen osa. (Kaada vesimäinen neste pois ja käytä se vaikka smoothieen tai tuorepuuroon.) Yhdistä pähkinät, kookoskerma, vaniljatanko ja siirappi. Sekoita tehosekoittimessa noin 2 minuuttia tai kunnes seos on kuohkeaa. Lusikoi seos pohjalle. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin 8 tunniksi. Voit myös halutessasi pakastaa piiraan.
5. Koristele marjoilla ja hedelmillä.
Vinkki:
20 x 26 cm:n kokoisessa vuoassa valmistettuna piiraasta tulee litteä. Jos haluat paksumman piirakan, tee se pienempään vuokaan.
Valmistusaika: 35 min + 10 t
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 22 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2