Tämä täyttävä munakas sopii niin aamiaiselle kuin välipalalle.
Fabian Björk
Suvi Rûster
Munakas herneillä ja vuohenjuustolla
(2 annosta)
50 g pekonia
6 kananmunaa
3 rkl vettä
1 tl öljyä
50 g vuohenjuustoa
1 dl pakasteherneitä
3 dl babypinaatinlehtiä
Näin valmistat munakkaan:
1. Levitä pekoniviipaleet kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu, ja paista pekonit omassa rasvassaan rapean ruskeiksi. Nosta pekonit lautaselle.
2. Sekoita kulhossa kananmunat ja vesi. Kuumenna öljy paistinpannulla – pekonin paistorasvaa ei tarvitse pestä pannulta välissä. Lisää pannulle munakasmassa.
3. Siirtele munakasmassaa paistamisen aikana reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytyä ja valuvaa massaa on vain vähän liikuteltavana. Murustele päälle vuohenjuustoa.
4. Lisää päälle pakasteherneet, babypinaatinlehdet ja pekoniviipaleet. Käännä munakas halutessasi puoliksi tai tarjoile ”avoimena” munakkaana.
Täytä munakas kuin pizza: jotain juustoa, jotain vihreää ja jotain suolaista. Lastaa valmiin munakkaan päälle kypsiä tai vain nopeaa kuumennusta vaativia raaka-aineita. Munakkaaseen ei tarvitse lisätä suolaa, sillä sitä tulee vuohenjuustosta ja pekonista.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 10 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: noin 9 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2