Opas
Resepti
Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

Japanilainen keittiö ei ole vain sushia! Tässä kaksi reseptiä, joilla tuunaat lohesta maukkaat japanilaiset versiot.

Rai­kas lohi-avo­ka­do-tar­tar

(4 pik­ku­an­nos­ta)

250 g loh­ta

2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

5 rkl li­met­ti­me­hua

2 ke­vät­si­pu­lia

1 avo­ka­do

1 1/2 rkl soi­jaa

1 1/2 rkl see­sa­mi­öl­jyä muu­ta­ma kier­ros val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin val­mis­tat:

1. Leik­kaa lohi pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Se­koi­ta jouk­koon raas­tet­tu in­ki­vää­ri ja li­met­ti­me­hu. An­na maus­tua vii­le­äs­sä noin 15 mi­nuut­tia.

2. Hie­non­na ke­vät­si­pu­li. Kuu­ti­oi avo­ka­do. Li­sää ne lo­hi­se­ok­seen soi­jan ja see­sa­min­sie­men­ten kans­sa. Tar­joa osa­na al­ku­pa­la­pöy­tää. 

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + 15 min

Vai­keus­ta­so: help­po

Hin­ta: noin 11 e

Vii­ni­suo­si­tus: Na­pak­ka, li­met­ti­nen ja yrt­ti­nen Ya­li Wet­land Re­ser­va Sau­vig­non Blanc 2016, Chile, 10,48 e.

Sushin rakastetuimmat raaka-aineet, lohi ja avokado, saavat uuden asun tartarin muodossa.

Sushin rakastetuimmat raaka-aineet, lohi ja avokado, saavat uuden asun tartarin muodossa.

Fabian Björk

Pais­tet­tua loh­ta te­riy­a­ki­kas­tik­kees­sa

(4 an­nos­ta)

500 g loh­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

Te­riy­a­ki­kas­ti­ke:

1 dl te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta

1 rkl so­ke­ria

1 dl sa­kea tai kui­vaa val­ko­vii­niä

2 tl see­sa­mi­öl­jyä

2 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

Näin val­mis­tat:

1. Leik­kaa lohi an­nos­pa­loik­si. Pyö­rit­te­le lo­hi­pa­lat veh­nä­jau­hois­sa.

2. Lai­ta te­riy­a­ki­kas­ti­ke­ai­neet pais­tin­pan­nuun ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Kei­tä se­koi­tel­len, kun­nes kas­ti­ke pak­suun­tuu hie­man. Kaa­da kas­ti­ke pois pan­nus­ta odot­ta­maan.

3. Pais­ta lo­hi­pa­lo­ja öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää te­riy­a­ki­kas­ti­ke, kie­hau­ta ja las­ke läm­pöä, niin et­tä kas­ti­ke hie­man po­rei­lee.

4. Pais­ta noin 3 mi­nuut­tia mo­lem­mil­ta puo­lil­ta. Va­le­le ka­lo­ja pais­ta­mi­sen ai­ka­na kas­tik­keel­la. Nyt kas­ti­ke sa­ke­nee vah­vas­ti. Tar­joa ja­pa­ni­lai­sen rii­sin ja vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keus­ta­so: help­po

Hin­ta: noin 21 e

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen, he­del­mäi­nen ja maus­tei­nen Do­ri­go Ri­bol­la Gi­al­la 2016, Ita­lia, 16,48 e. 

lohi saa upean maun teriyakikastikekylvyssä.

lohi saa upean maun teriyakikastikekylvyssä.

Fabian Björk