Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Opas
Resepti
Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

San­na Ke­kä­läi­nen

9.1.2018

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

Japanilainen keittiö ei ole vain sushia! Tässä kaksi reseptiä, joilla tuunaat lohesta maukkaat japanilaiset versiot.

Rai­kas lohi-avo­ka­do-tar­tar

(4 pik­ku­an­nos­ta)

250 g loh­ta

2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

5 rkl li­met­ti­me­hua

2 ke­vät­si­pu­lia

1 avo­ka­do

1 1/2 rkl soi­jaa

1 1/2 rkl see­sa­mi­öl­jyä muu­ta­ma kier­ros val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin val­mis­tat:

1. Leik­kaa lohi pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Se­koi­ta jouk­koon raas­tet­tu in­ki­vää­ri ja li­met­ti­me­hu. An­na maus­tua vii­le­äs­sä noin 15 mi­nuut­tia.

2. Hie­non­na ke­vät­si­pu­li. Kuu­ti­oi avo­ka­do. Li­sää ne lo­hi­se­ok­seen soi­jan ja see­sa­min­sie­men­ten kans­sa. Tar­joa osa­na al­ku­pa­la­pöy­tää. 

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + 15 min

Vai­keus­ta­so: help­po

Hin­ta: noin 11 e

Vii­ni­suo­si­tus: Na­pak­ka, li­met­ti­nen ja yrt­ti­nen Ya­li Wet­land Re­ser­va Sau­vig­non Blanc 2016, Chile, 10,48 e.

Sushin rakastetuimmat raaka-aineet, lohi ja avokado, saavat uuden asun tartarin muodossa.

Sushin rakastetuimmat raaka-aineet, lohi ja avokado, saavat uuden asun tartarin muodossa.

Fabian Björk

Pais­tet­tua loh­ta te­riy­a­ki­kas­tik­kees­sa

(4 an­nos­ta)

500 g loh­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

Te­riy­a­ki­kas­ti­ke:

1 dl te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta

1 rkl so­ke­ria

1 dl sa­kea tai kui­vaa val­ko­vii­niä

2 tl see­sa­mi­öl­jyä

2 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

Näin val­mis­tat:

1. Leik­kaa lohi an­nos­pa­loik­si. Pyö­rit­te­le lo­hi­pa­lat veh­nä­jau­hois­sa.

2. Lai­ta te­riy­a­ki­kas­ti­ke­ai­neet pais­tin­pan­nuun ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Kei­tä se­koi­tel­len, kun­nes kas­ti­ke pak­suun­tuu hie­man. Kaa­da kas­ti­ke pois pan­nus­ta odot­ta­maan.

3. Pais­ta lo­hi­pa­lo­ja öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää te­riy­a­ki­kas­ti­ke, kie­hau­ta ja las­ke läm­pöä, niin et­tä kas­ti­ke hie­man po­rei­lee.

4. Pais­ta noin 3 mi­nuut­tia mo­lem­mil­ta puo­lil­ta. Va­le­le ka­lo­ja pais­ta­mi­sen ai­ka­na kas­tik­keel­la. Nyt kas­ti­ke sa­ke­nee vah­vas­ti. Tar­joa ja­pa­ni­lai­sen rii­sin ja vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keus­ta­so: help­po

Hin­ta: noin 21 e

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen, he­del­mäi­nen ja maus­tei­nen Do­ri­go Ri­bol­la Gi­al­la 2016, Ita­lia, 16,48 e. 

lohi saa upean maun teriyakikastikekylvyssä.

lohi saa upean maun teriyakikastikekylvyssä.

Fabian Björk

Lue Myös

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.