Mehevä munakoisolasagne on täydellinen ruoka esimerkiksi viikonloppuun.
Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Mahtava munakoisolasagne
(6 annosta)
800 g munakoisoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
noin 3/4 dl oliiviöljyä
2 prk (à 400 g) kirsikkatomaatteja
1 tl sokeria
3 rkl hienonnettua oreganoa
2 dl kivettömiä oliiveja
1 rkl pieniä kapriksia
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
noin 6 lasagnelevyä
1 prk (250 g) mascarponea
2 1/2 dl raastettua parmesaania
Päälle: kapriksia, oreganoa
Näin valmistat munakoisolasagnen:
1. Kuutioi munakoisot. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota munakoiso-sipuliseos öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kaada pannulle tomaatit. Lisää sokeri.
2. Anna seoksen porista miedohkolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, vähintään 15 minuuttia. Lisää kastikkeeseen oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
3. Lado uunivuokaan ensin munakoisokastiketta, sitten mascarponea, parmesaania ja lasagnelevyjä. Tee toinen samanlainen kerros. Laita päällimmäiseksi kastiketta, mascarponea ja parmesaania.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele kapriksilla ja oreganolla.
Munakoisolasagnessa piilottelee munakoison lisäksi kapriksia, oliiveja ja muita Italian makuja.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 25 min
Vaikeustaso: helpohko
Hinta: noin 16 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2