Viidestä raaka-aineesta saa monia erilaisia arkiruokia helposti ja siten myös vaihtelua ruokapöytään.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Maukas kana-caesarsalaatti
(4 annosta)
1 ps (200 g) lehtikaalia
500 g broilerin paistileikkeitä
2 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
1/2 kuivahtanut patonki
3 rkl valmista caesarsalaattikastiketta
1 dl parmesaanilastuja
Näin valmistat:
1. Pese lehtikaalit, leikkaa paksut lehtiruodit pois saksilla ja leikkaa lehtikaali suikaleiksi.
2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista broilerileikkeet pannulla kypsiksi noin 8 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla. Nosta paistileikkeet leikkuulaudalle hetkeksi jäähtymään ja leikkaa viipaleiksi.
3. Revi kuivahtanut patonki pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle lehtikaalisuikaleet ja patonginpalat. Paista sekoitellen kuumalla pannulla viitisen minuuttia, kunnes lehtikaalit ja patonginpalat ovat hieman ruskistuneet.
4. Kaada paistos tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon caesarkastiketta ja broileriviipaleet. Ripottele päälle parmesaanilastuja.
Tuhti caesarsalaatti on hyvä arkiruoka. Se syntyy pannulla paistetusta lehtikaalista ja reiluiksi paloiksi revitystä patongista. Valmiissa caesarsalaattikastikkeessa on maku kohdillaan, mutta halutessasi voit tuunata kastiketta puristetulla valkosipulinkynnellä ja raastetulla sitruunankuorella.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 20 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 16 e
Sitruunainen valkosipulipasta
(4 annosta)
300 g tuorenauhapastaa
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
1 tlk (2 1/2 dl) sitruunalla ja pippurilla maustettua ruokakermaa
1 ps (65 g) rucolaa tai babypinaattia
1 dl raastettua parmesaania muutama kierros mustapippuria myllystä
Näin valmistat:
1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli.
3. Mittaa ruokakerma pannulle. Lisää valkosipulit. Kiehauta kastike ja pidä se lämpimänä.
4. Keitä tuorepasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kermakastikkeen joukkoon.
5. Lisää rucolan- tai babypinaatinlehdet ja raastettu parmesaani. Rouhaise päälle halutessasi mustapippuria.
Hyvä pasta toimii aina arkiruokana! Tässä reseptissä valkosipuli maistuu vahvasti hennon sitruunaisessa kermakastikkeessa. Voit raastaa joukkoon myös tuoreesta sitruunasta hieman kuorta, jolloin sitruunan maku tulee terävämmin esille. Pyöräytä kypsä tuorepasta heti kastikkeeeen, sillä muuten nauhapasta liimautuu kiinni.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 10 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 9 e
Helpot katkarapunuudelit
(4 annosta)
1 ps (180 g) isoja pakastekatkarapuja
200 g täysjyvänuudeleita
1 rkl öljyä
3–4 rkl vihreää pestoa
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa
Näin valmistat:
1. Kaada katkaravut lävikköön ja anna sulaa huoneenlämmössä puolisen tuntia. Voit sulattaa ravut myös nopeasti mikrossa.
2. Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kuumat nuudelit lävikköön katkarapujen päälle.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla tai vokissa. Lisää pannulle nuudelit, katkaravut ja vihreä pesto. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon huuhdotut ja halkaistut kirsikkatomaatit ja murusteltu fetajuusto.
Pannulla paistetut nuudelit maustetaan helposti maukkaiksi valmiilla pestokastikkeella ja murustellulla fetajuustolla. Helpon kasvisversion saat, kun korvaat katkaravut purkillisella kikherneitä tai pakastesoijapavuilla.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 20 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 15 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2