Tässä herkullisessa pääsiäismenuussa tarjoillaan niin lohta kuin karitsaa.
Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Pääsiäismenu:
- Vihreä gin tonic ja edamame-hummuscrostinit
- Parsa ja savulohi
- Harissakaritsa, mantelikuskus ja tsatsiki
Vihreä gin tonic
(4 lasillista)
kurkku
2 dl giniä
8 dl tonicia
jäitä
8 oksaa minttua
Näin valmistat
1. Leikkaa kurkusta tikkuja tai ota juustohöylällä suikaleita.
2. Täytä lasit jäillä. Kaada päälle gini. Lisää kurkut. Viimeistele tonicilla ja mintulla.
Tässä pääsiäismenuussa herkutellaan alusta alkaen. Sekoita vanha kunnon gin tonic kevääseen sopivaksi mintun ja kurkun kanssa. Alkujuoman kyytipojaksi sopivat edamamepavuista tehdyt hummus-crostinit.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 5 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 18 e
Edamame-hummuscrostinit
(4 annosta)
200 g kuorettomia edamamepapuja
1 valkosipulinkynsi
2 tl sitruunamehua
2 tl tahinia
½ tl jauhettua juustokuminaa
muutama kierros kuivattua chiliä myllystä
3 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
noin 3 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
patonkia
Näin valmistat:
1. Keitä edamamepavut suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Laita pavut jäähtymään kylmään veteen.
2. Laita valutetut, jäähtyneet pavut kulhoon. Kuori valkosipuli ja laita se sitruunamehun, tahinin, mausteiden ja yrttien kanssa kulhoon. Lisää öljy. Soseuta sauvasekoittimella. Jos seos tuntuu liian tanakalta, lorauta joukkoon sen verran öljyä, että saat tahnasta sopivaa.
3. Viipaloi patonki. Paahda palat pannulla rapeiksi. Levitä päälle tahnaa.
Aika ja hinta
Valmistusaika: 15 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 8 e
Vihreä parsa ja savulohi
(4 annosta)
2 munaa
12 vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
4 rkl valkosipulimajoneesia
8 viipaletta kylmäsavulohta
4 dl versoseosta, esim. Mimi’s sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Näin valmistat:
1. Keitä munat kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja puolita munat.
2. Leikkaa parsoista kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kaada vesi pois. Valuta parsoille öljyä ja sitruunamehua.
3. Laita parsat, majoneesi, lohi ja munat tarjoilulautasille. Lisää versot. Rouhi päälle hieman pippuria ja ripottele suolaa.
Täydellinen kolmikko pääsiäismenuun alkupalaksi ovat parsa, savulohi ja kananmunat.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 20 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 20 e
Harissa Karitsa
(4 annosta)
4 pientä karitsanfileetä
4 oksaa lehtipersiljaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1–2 rkl harissaa
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
Näin valmistat:
1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa lehtipersiljan oksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle harissaa. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
2. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos haluat kypsää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 62 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
3. Tarjoa mantelikuskusin, tsatsikin ja vihreän salaatin kanssa.
Pääsiäismenun päätähti on harissalla maustettu karitsa. Sen kaverina tarjoillaan manteleilla ja aprikooseilla pilkutettua kuskusia. Kasvissyöjälle voi paistaa trendikkään pihvin kukkakaalista.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 15 + 25 min
Vaikeustaso: helpohko
Hinta: 20 e
Mantelikuskus
(4 annosta)
1 parsakaali
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Kuskus:
4 dl kuskusia
kasvislientä
1 valkosipulinkynsi
2 dl appelsiinimehua
1 dl oliiviöljyä
1 dl hienonnettua minttua
1 dl hienonnettua korianteria
muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä
200 g vuohenjuustoa
1 dl keitettyjä kikherneitä
2 dl kuutioitua, kuivattua aprikoosia tai viikunaa
1 dl paahdettuja, hienonnettuja manteleita
Näin valmistat:
1. Irrota parsakaalista nuput. Laita ne leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit myös halutessasi paistaa palat kypsiksi pannulla öljyssä.
2. Valmista kuskus kasvisliemeen pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se öljyn, appelsiinimehun, yrttien ja mausteiden kanssa. Sekoita kuskusiin.
4. Paahda manteleita kuivalla, pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Hienonna esimerkiksi teholeikkurilla. Paloittele vuohenjuusto. Kuutioi aprikoosit tai viikunat.
5. Lisää kuskusiin kikherneet, vuohenjuusto, aprikoosit ja mantelit. Sekoita.
Aika ja hinta
Valmistusaika: 15 + 25 min
Vaikeustaso: helpohko
Hinta: 11,50 e
Tsatsiki
2 valkosipulinkynttä
½ kurkku
2 dl paksua, maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
3 rkl hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
(sormisuolaa)
Näin valmistat:
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori kurkku halutessasi ja poista siemenet.
2. Leikkaa kurkku puolikuiksi. Sekoita jogurttiin. Lisää tilli ja mustapippuri. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.
Aika ja hinta
Valmistusaika: 10 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 3,50 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2