Suvi Rüster, Kuva Fabian Björk
4 annosta
1 kg luumutomaatteja
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 tl savusuolaa
1 tl sokeria
muutama tippa tabascoa
(1–2 dl) tomaattimehua
Lisäksi:
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa ja oreganoa)
¼ punasipuli
50 g juuressipsejä
oliiviöljyä
1. Pese luumutomaatit ja kuivaa pinta talouspaperilla. Grillaa tomaattien pinta lähes mustaksi parilalevyn päällä tai muurikassa. Nosta tomaatit tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi.
2. Mittaa tomaattien joukkoon öljy, viinietikka, savusuola ja sokeri sekä muutama tippa tabascoa makusi mukaan. Soseuta sileäksi keitoksi. Jos keitto on paksua, lisää joukkoon 1 dl kerrallaan tomaattimehua, kunnes keitto on sopivan paksua. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla ja viinietikalla. Viilennä keitto jääkaapissa 1–2 tuntia ennen tarjoilua.
3. Hienonna yrtit. Kuori punasipuli ja leikkaa pieneksi silpuksi.
4. Kaada keittoa annoslautasille. Lisää keiton päälle pieni loraus oliiviöljyä, hienonnettua sipulia ja yrttejä. Nostele päälle juuressipsejä.
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2