Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Jos pidät tiramisusta, rakastat suklaalasagnea. Kerrosherkku kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata. Lasagnesta riittää isommallekin porukalle jälkiruoaksi.

8–10 an­nos­ta

24 Oreo-kek­siä

6 rkl voi­su­laa

2 prk (500 g) mas­car­po­nea

½ dl to­mu­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl sit­ruu­na­me­hua

100 g mai­to­suk­laa­ta

Pääl­le:

suk­laa­ta rou­hee­na tai su­la­tet­tu­na, mar­jo­ja

1. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri suo­ra­kai­teen muo­toi­seen uu­ni­vuo­kaan.

2. Rou­hi kek­sit ja se­koi­ta ne voi­su­lan kans­sa. Pai­ne­le seos vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin sik­si ai­kaa, kun teet täyt­teen.

3. Vat­kaa mas­car­po­ne ta­sai­sek­si. Jaa se kah­teen kul­hoon. Maus­ta toi­nen puo­li­kas so­ke­reil­la ja sit­ruu­na­me­hul­la. Le­vi­tä kek­sien pääl­le vuo­kaan. Nos­ta jää­kaap­piin puo­lek­si tun­nik­si.

4. Su­la­ta mai­to­suk­laa ja an­na sen jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Se­koi­ta lo­pun mas­car­po­nen kans­sa. Lu­si­koi seos vuo­kaan. Nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si. Ko­ris­te­le mar­joil­la ja suk­laa­rou­heel­la tai su­la­te­tul­la mai­to­suk­laal­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min + 45 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 15 e