Hunajainen mantelijäädyke on maustettu karamellisoiduilla manteleilla, hunajalla ja kondensoidusta maidosta valmistetulla karamellikastikkeella.
Kirsi-Marja Savola
Mari Harjula
Hunajainen mantelijäädyke
(6–10 annosta)
5 dl vispi- tai kuohukermaa yhden vaniljatangon siemenet
1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
¾ dl hunajaa
½ tl merisuolaa
Lisäksi:
½ dl hunajaa
Karamellisoidut mantelit:
1 valkuainen
3 dl kuorellisia kokonaisia manteleita
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
Näin valmistat:
1. Valmista mantelit. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi. Lisää joukkoon mantelit. Sekoita mausteet keskenään ja pyöräytä manteleiden joukkoon. Laita mantelit leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 125 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä ja rouhi hieman pienemmiksi.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet, karamellisoitu kondensoitu maito, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi seos vuokaan kerroksittain mantelirouheen kanssa. Laita kerrosten väliin myös hunajaa ohuena nauhana kaataen.
4. Pakasta vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia + manteleiden paistoaika 1 tunti + pakastusaika 6 tuntia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 15 euroa
Viinisuositus: Hunajainen, hennon mausteinen Tokaji Aszú 4 Puttonyos 2008, Unkari, 18,90 e (0,5 l)
Hunajainen mantelijäädyke on maustettu karamellisoiduilla manteleilla, hunajalla ja kondensoidusta maidosta valmistetulla karamellikastikkeella.
Kirsi-Marja Savola
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2