Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Ree­ta Pa­sa­nen

Halloumivohvelit maistuvat aamupalalla

Halloumivohvelit valmistuvat pelkästä raastetusta juustosta ja perunajauhoista. Tarjoa vohvelit kirsik­ka­to­maat­ti­hillon tai nautiskele avokadon, lohen ja ranskankermn kanssa.

Hal­lou­mi­voh­ve­lit

30 min . help­po . noin 8 e

8 kpl

2 pkt hal­lou­mia (yht. 500 g)

noin 1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Pais­ta­mi­seen: voi­ta

1. Raas­ta hal­lou­mi kar­ke­ak­si raas­teek­si. Se­koi­ta raas­te pe­ru­na­jau­ho­jen kans­sa.

2. Läm­mi­tä voh­ve­li­rau­ta. Si­ve­le rau­dan mo­lem­mat puo­let voil­la. Pais­ta 8 pien­tä ”voh­ve­lia” ra­pe­an kul­lan­kel­tai­sik­si. Tar­joa to­maat­ti­hil­lon ja olii­vien tai kyl­mä­sa­vu­lo­hen, avo­ka­don, si­pu­lin ja sme­ta­nan kans­sa.

Kir­sik­ka­to­maat­ti­hil­lo

35 min . help­po . noin 2,50 e

noin 2 dl val­mis­ta hil­loa

500 g kyp­siä kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 dl hil­lo­so­ke­ria

muu­ta­ma ok­sa ros­ma­rii­nia tai tim­ja­mia

suo­laa, muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 tl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1. Huuh­tai­se to­maa­tit. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

2. Lai­ta to­maa­tit, val­ko­si­pu­li, hil­lo­so­ke­ri ja yr­tit kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes seos on muut­tu­nut hie­man pak­sum­mak­si. Huo­mi­oi, et­tä hil­lo pak­suun­tuu jääh­ty­es­sään.

3. Pois­ta yr­tit. So­seu­ta hil­lo ha­lu­tes­sa­si si­le­äk­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja eti­kal­la. Tar­joa voh­ve­lei­den kans­sa. Jos hil­loa jää yli, sen voi käyt­tää brusc­het­tan pääl­lyk­se­nä tai osa­na juus­to­tar­jo­tin­ta.