Artikkeli

Yrtti-tomaat­ti­ma­ri­noitu ricotta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pyörittele valko­si­pu­lin­kynnet oliiviöljyssä, pane ne uunivuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kuori kynnet...

5 suur­ta val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

8 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

4 ros­ma­rii­nin ok­saa

4 tim­ja­min ok­saa

noin 400 g ri­cot­ta sa­la­taa

noin 5 dl kyl­mä­pu­ris­tet­tua

olii­vi­öl­jyä

1. Kuu­men­na uu­ni 225 as­tee­seen. Pyö­rit­te­le val­ko­si­pu­lin­kyn­net olii­vi­öl­jys­sä, pane ne uu­ni­vuo­kaan ja kyp­sen­nä noin 20 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja kuo­ri kyn­net.

2. Pane au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit kul­hoon ja li­sää pääl­le kie­hu­vaa vet­tä sen ver­ran, et­tä to­maa­tit peit­ty­vät. An­na to­maat­tien seis­tä ja peh­me­tä 15 mi­nuut­tia. Ta­put­te­le ne kui­vik­si.

3. Pane puo­len lit­ran säi­ly­ke­purk­kiin ker­rok­sit­tain val­ko­si­pu­lei­ta, to­maat­te­ja, yr­tin ok­sia ja juus­to­pa­lo­ja. Täy­tä lo­puk­si purk­ki olii­vi­öl­jyl­lä. Sul­je pur­kit huo­lel­li­ses­ti ja säi­ly­tä kyl­mäs­sä. Tar­joa vii­meis­tään vii­kon pääs­tä.

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Aro­maat­ti­nen val­ko­vii­ni, Tren­ti­no Tra­mi­ner Aro­ma­ti­co, Ita­lia, 9,90 € tai Lind Gewürzt­ra­mi­ner Troc­ken, Sak­sa, 9,39 €.