5 suurta valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
8 aurinkokuivattua tomaattia
4 rosmariinin oksaa
4 timjamin oksaa
noin 400 g ricotta salataa
noin 5 dl kylmäpuristettua
oliiviöljyä
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pyörittele valkosipulinkynnet oliiviöljyssä, pane ne uunivuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kuori kynnet.
2. Pane aurinkokuivatut tomaatit kulhoon ja lisää päälle kiehuvaa vettä sen verran, että tomaatit peittyvät. Anna tomaattien seistä ja pehmetä 15 minuuttia. Taputtele ne kuiviksi.
3. Pane puolen litran säilykepurkkiin kerroksittain valkosipuleita, tomaatteja, yrtin oksia ja juustopaloja. Täytä lopuksi purkki oliiviöljyllä. Sulje purkit huolellisesti ja säilytä kylmässä. Tarjoa viimeistään viikon päästä.
Viinisuositukset:
Aromaattinen valkoviini, Trentino Traminer Aromatico, Italia, 9,90 € tai Lind Gewürztraminer Trocken, Saksa, 9,39 €.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2