Artikkeli

Yrttitarhurin salaatti

Yhdistä huuhdotut ja kuivatut salaatit ja yrttien lehdet...

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

muu­ta­ma ore­ga­non ok­sa

tim­ja­mia

se­ka­lai­sia ruuk­ku­sa­laat­te­ja ku­ten ru­co­laa

1 tuo­re kurk­ku

nel­jän­nes ve­si­me­lo­nia

2 dl kir­sik­ka­to­maat­te­ja

Kas­ti­ke:

1 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl vii­nie­tik­kaa

2 tl hu­na­jaa

2 tl soi­ja­kas­ti­ket­ta

val­ko­pip­pu­ri­rou­het­ta

Li­säk­si:

sa­vu­si­lak­kaa tai gril­lat­tua ka­naa

1. Yh­dis­tä huuh­do­tut ja kui­va­tut sa­laa­tit ja yrt­tien leh­det.

2. Leik­kaa kur­kus­ta ja ve­si­me­lo­nis­ta pal­lo­rau­dal­la pal­lo­ja. Puo­li­ta kir­sik­ka­to­maa­tit mu­kaan sa­laat­tiin.

3. Se­koi­ta kas­ti­ke ja va­le­le sil­lä sa­laat­ti sekä sen kans­sa mah­dol­li­ses­ti tar­jot­ta­va kala tai kana juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002