Artikkeli

Yrtti-siemenvuokaleipä

Paahda pinjansiemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jolloin ne saavat lisää makua...

2 kpl

5 dl mai­toa

50 g hii­vaa

1 1/2 dl pin­jan­sie­me­niä

1 1/2 tl suo­laa

3 rkl hu­na­jaa tai vaa­le­aa sii­rap­pia

1/2 dl tuo­ret­ta ore­ga­noa

hie­non­net­tu­na tai

1 - 2 rkl kui­vat­tua ore­ga­noa

4 - 6 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

2 dl gra­ham­jau­ho­ja

noin 9 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Pin­nal­le:

mai­toa

kuo­rit­tu­ja see­sa­min­sie­me­niä

1. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la, puh­taal­la pan­nul­la kes­ki­läm­möl­lä, jol­loin ne saa­vat li­sää ma­kua.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää mai­toon maus­teet, paah­de­tut sie­me­net ja au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit hie­non­net­tu­na.

3. Se­koi­ta tai­ki­naan en­sin gra­ham­jau­hot ja alus­ta jouk­koon veh­nä­jau­hot eris­sä. Li­sää lo­puk­si peh­meä ras­va. An­na ko­ho­ta lii­nan al­la kak­sin­ker­tai­sek­si, noin puo­li tun­tia.

4. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan ja ta­put­te­le tai­ki­na­pa­lat voi­del­tui­hin lei­pä­vuo­kiin. An­na ko­ho­ta vie­lä noin 30 mi­nuut­tia, voi­te­le mai­dol­la ja ri­pot­te­le pääl­le see­sa­min­sie­me­niä.

5. Pais­ta uu­nis­sa 175 - 200 as­tees­sa noin 30 - 40 mi­nuut­tia, kun­nes lei­vät ovat kyp­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ