2 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl pinjansiemeniä
1 1/2 tl suolaa
3 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1/2 dl tuoretta oreganoa
hienonnettuna tai
1 - 2 rkl kuivattua oreganoa
4 - 6 aurinkokuivattua tomaattia
2 dl grahamjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
Pinnalle:
maitoa
kuorittuja seesaminsiemeniä
1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jolloin ne saavat lisää makua.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää maitoon mausteet, paahdetut siemenet ja aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna.
3. Sekoita taikinaan ensin grahamjauhot ja alusta joukkoon vehnäjauhot erissä. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele taikinapalat voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia, voitele maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
5. Paista uunissa 175 - 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2