Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.

Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.

San­na Ke­kä­läi­nen

12.2.2023

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Jättisitrus pomelo on sopivan makea ja raikas moneen ruokaan ja leivonnaiseen. Murean hedelmäinen pomelokakku leivotaan gluteenittomana mantelijauhosta.

Glu­tee­ni­ton po­me­lo­kak­ku

35 min + pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 1 t 30 min . hie­man työ­läs . noin 18 e

12 pa­laa

2 po­me­loa

Tai­ki­na:

250 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 dl so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

250 g man­te­li­jau­het­ta

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 rkl po­me­lon kuor­ta raas­tet­tu­na

3 rkl po­me­lo­me­hua (tai sit­ruu­na­me­hua)

Kos­tu­tus:

4 rkl po­me­lo­me­hua

4 rkl to­mu­so­ke­ria

Kuor­ru­tus:

50 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

350 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (Phi­la­delp­hia)

3 dl to­mu­so­ke­ria

(syö­tä­viä kuk­kia, mint­tua)

1. Pese po­me­lot huo­lel­li­ses­ti. Raas­ta 2 rkl kuor­ta tai­ki­naa var­ten. Varo, et­tei val­kois­ta osaa tule mu­kaan. Ir­ro­ta he­del­mä­li­ha loh­koik­si ko­ris­te­lua var­ten. Pu­ris­ta yh­teen­sä 7 rkl me­hua tai­ki­naa ja kos­tu­tus­ta var­ten. Jos po­me­lo on kui­va, voit käyt­tää myös sit­ruu­na­me­hua. Ir­rot­te­le po­me­lo loh­koik­si tar­joi­lua var­ten.

2. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon mu­nat yk­si ker­ral­laan vat­ka­ten. Yh­dis­tä man­te­li­jau­hot, pe­ru­na­jau­hot ja lei­vin­jau­he. Kään­te­le kui­vat ai­neet tai­ki­nan jouk­koon yh­des­sä kuo­ri­raas­teen ja po­me­lo­me­hun kans­sa.

3. Vuo­raa lei­vin­pa­pe­ril­la uu­ni­vuo­ka (koko noin 26 x 20 cm). Lu­si­koi tai­ki­na vuo­kaan.

4. Pais­ta 180-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on juu­ri ja juu­ri kyp­sä.

5. An­na ka­kun jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

6. Yh­dis­tä po­me­lo­me­hu ja to­mu­so­ke­ri kos­tu­tus­ta var­ten. Va­lu­ta seos ka­kul­le.

7. Tee kuor­ru­tus. Vat­kaa voi ta­sai­sek­si säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää tuo­re­juus­to ja vat­kaa ta­sai­sek­si. Sii­vi­löi se­ok­seen to­mu­so­ke­ri. Vat­kaa kuoh­ke­ak­si. Pur­so­ta tai le­vi­tä seos kak­ku­poh­jal­le. Ko­ris­te­le po­me­lo­loh­koil­la ja ha­lu­tes­sa­si syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja min­tul­la.

Vink­ki!

Glu­tee­ni­ton po­me­lo­kak­ku kuor­ru­te­taan tuo­re­juus­tol­la ja tar­joil­laan po­me­lo­loh­ko­jen kans­sa. Ka­kun ra­ken­ne on hie­man mu­ru­mai­nen, jo­ten se kan­nat­taa syö­dä lu­si­kal­la.

Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.

Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.

Lue Myös

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

Sitruunainen prinsessakakku puetaan valkoisella sokerimassalla

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi

Punaherukka-pikapulla valmistuu kolmessa vartissa

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Martti Järvi

Suklaa­juus­to­kakun pehmeä brownie-pohja saa ylleen kerroksittain kinuskia ja suklaata

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Vegaanin juustokakussa on koristeena vegaanista marenkia

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Vegaanin juustokakussa on koristeena vegaanista marenkia

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2