Artikkeli

Kuva CO­LUM­BUS LETH

Vuohenjuusto-sienipiirakka

Poh­ja:

150 g spelt­ti­jau­ho­ja

150 g veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

100 g voi­ta

3 rkl vet­tä

Täy­te:

500 g sie­niä, por­to­bel­lo­ja tai mui­ta

herk­ku­sie­niä

3 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

¼ nip­pua ba­si­li­kaa

6 ka­nan­mu­naa

2 ½ dl vis­pi­ker­maa

suo­laa ja pip­pu­ria

300 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 prk vuo­hen­juus­toa öl­jys­sä

Li­säk­si:

Vi­her­sa­laat­tia

1. Tee en­sin poh­ja. Se­koi­ta jau­hot ja suo­la kul­hos­sa ja nypi voi jau­ho­jen jouk­koon. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Kää­ri tai­ki­na muo­vi­kel­muun.

2. An­na tai­ki­nan le­vä­tä jää­kaa­pis­sa 1–2 tun­tia. Kau­li tai­ki­na sen jäl­keen so­pi­vak­si vuo­kaan, joka on hal­kai­si­jal­taan 25–30 sent­tiä.

3. Val­mis­ta täy­te. Vii­pa­loi sie­net ja val­ko­si­pu­li, ja pais­ta vii­pa­lei­ta öl­jys­sä kuu­mal­la pan­nul­la noin 10 mi­nuut­tia. Silp­pua ba­si­li­ka kar­ke­ak­si sil­puk­si. Se­koi­ta sie­net, val­ko­si­pu­li ja ba­si­li­ka ja le­vi­tä ne pii­rak­ka­poh­jal­le.

4. Vat­kaa ka­nan­mu­nat ja ker­ma, ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kaa­da seos pii­rak­ka­poh­jan pääl­le. Ko­ris­te­le ko­ko­nai­sil­la kir­sik­ka­to­maa­teil­la. Jos to­maa­teis­sa on kan­nat jäl­jel­lä, älä ir­ro­ta nii­tä. Kan­nat on help­po ir­rot­taa syö­des­sä.

5. Mu­rus­te­le vuo­hen­juus­to pii­ra­kan pääl­le. Pais­ta pii­rak­kaa noin 45 mi­nuut­tia 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes se saa kul­lan­rus­ke­an pin­nan.

6. Tar­joi­le pii­rak­ka läm­pi­mä­nä tai kyl­mä­nä vi­her­sa­laa­tin kans­sa.