Kuva COLUMBUS LETH
Pohja:
150 g spelttijauhoja
150 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
100 g voita
3 rkl vettä
Täyte:
500 g sieniä, portobelloja tai muita
herkkusieniä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
¼ nippua basilikaa
6 kananmunaa
2 ½ dl vispikermaa
suolaa ja pippuria
300 g kirsikkatomaatteja
1 prk vuohenjuustoa öljyssä
Lisäksi:
Vihersalaattia
1. Tee ensin pohja. Sekoita jauhot ja suola kulhossa ja nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun.
2. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1–2 tuntia. Kauli taikina sen jälkeen sopivaksi vuokaan, joka on halkaisijaltaan 25–30 senttiä.
3. Valmista täyte. Viipaloi sienet ja valkosipuli, ja paista viipaleita öljyssä kuumalla pannulla noin 10 minuuttia. Silppua basilika karkeaksi silpuksi. Sekoita sienet, valkosipuli ja basilika ja levitä ne piirakkapohjalle.
4. Vatkaa kananmunat ja kerma, ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Koristele kokonaisilla kirsikkatomaateilla. Jos tomaateissa on kannat jäljellä, älä irrota niitä. Kannat on helppo irrottaa syödessä.
5. Murustele vuohenjuusto piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 45 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes se saa kullanruskean pinnan.
6. Tarjoile piirakka lämpimänä tai kylmänä vihersalaatin kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ