Koti ja keittiö 10/2008
4 annosta
400 g tuoretagliatellea
noin 1 l tatteja (tai kantarelleja ja rouskuja)
2 salottisipulia
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai öljyä
2 - 3 rkl kanafondia
2 dl ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 - 2 rkl tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
1 pötkö (200 g) vuohenjuustoa
1/2 dl saksanpähkinöitä
1. Laita pastavesi kiehumaan.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hauduta sienet ja sipulit pehmeiksi rasvassa pannulla. Lisää kerma ja mausteet ja anna kiehahtaa.
3. Leikkaa vuohenjuustosta kovat reunat pois. Murenna juusto kastikkeeseen ja anna sen sulaa. Anna kastikkeen hautua vielä hetken.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita sienikastike pastaan.
5. Rouhi saksanpähkinät ja viimeistele annokset pähkinärouheella.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.