Artikkeli

Vuohen­juus­tog­ra­ti­noidut broilerinfileet ja punavii­ni­sii­rap­pi­kastike

Valmista ensin uuniperunat. Pese perunat ja halkaise ne pituussuunnassa. Laita perunat voideltuun uunivuokaan, sivele leikkuupinta öljyllä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria...

4 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

1 rkl öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 150 g vuo­hen­juus­toa

Pu­na­vii­ni­sii­rap­pi­kas­ti­ke:

1 dl pu­na­vii­ni­sii­rap­pia

2 1/2 dl li­ha­lien­tä

4 tuo­ret­ta tim­ja­mi­nok­saa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

(suo­laa)

Uu­ni­pe­ru­nat:

4 Ro­sa­mun­da-pe­ru­naa

öl­jyä

suo­laa

pip­pu­ria

1. Val­mis­ta en­sin uu­ni­pe­ru­nat. Pese pe­ru­nat ja hal­kai­se ne pi­tuus­suun­nas­sa. Lai­ta pe­ru­nat voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan, si­ve­le leik­kuu­pin­ta öl­jyl­lä ja ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja pip­pu­ria. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

2. Rus­kis­ta broi­le­rin­fi­leet pan­nul­la öl­jys­sä mo­lem­min puo­lin. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Lado broi­le­rin­fi­leet uu­ni­vuo­kaan, leik­kaa jo­kai­sen pääl­le 2 vii­pa­let­ta vuo­hen­juus­toa, ja jat­ka kyp­sen­nys­tä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia.

3. Mit­taa kat­ti­laan pu­na­vii­ni­sii­rap­pi ja li­ha­lie­mi sekä tim­ja­mi­nok­sat. Kuu­men­na ja kei­tä kas­ti­ket­ta noin 10 mi­nuut­tia. Pois­ta tim­ja­mi­nok­sat, maus­ta rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la ja tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ