Artikkeli

Voileipä Rubenin tapaan

Paista savupe­ko­ni­vii­paleet rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperille valumaan...

3 ra­pe­aa vaa­le­aa lei­pä­vii­pa­let­ta

noin 50 g mus­ta­lei­ma­em­men­ta­lia

raas­tet­tu­na

mar­ga­rii­nia voi­te­luun

Vä­liin:

4–5 ta­val­lis­ta tai sa­vus­tet­tua pe­ko­ni­vii­pa­let­ta

maun mu­kaan ve­sik­ras­sia tai muu­ta ra­pe­aa sa­laat­tia

Chi­li­ma­jo­nee­si:

1 kel­tu­ai­nen

1 tl si­nap­pia

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 dl öl­jyä

1-2 tl chi­li­kas­ti­ket­ta

1. Pais­ta sa­vu­pe­ko­ni­vii­pa­leet ra­peik­si pan­nul­la ja nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

2. Voi­te­le lei­pä­vii­pa­leet ja ri­pot­te­le kah­den pin­nal­le raas­tet­tua juus­toa. Pane lei­vät lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Paah­da lei­vät uu­nis­sa 200 as­tees­sa ra­peik­si, niin et­tä juus­to eh­tii su­laa eli noin 5–10 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta sil­lä vä­lin kas­ti­ke. Yh­dis­tä kel­tu­ai­nen, si­nap­pi ja sit­ruu­na­me­hu puh­taas­sa, kui­vas­sa kul­hos­sa.

4. Li­sää öl­jy ohu­e­na va­na­na va­lut­ta­en, koko ajan se­os­ta voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten.

5. Maus­ta ma­jo­nee­si ma­ku­si mu­kaan chi­li­kas­tik­keel­la.

6. Ko­koa lei­pä. Pane alim­mak­si juus­to­pääl­lys­tei­nen lei­pä­vii­pa­le. Le­vi­tä pääl­le chi­li­ma­jo­nee­sia, re­vit­tyä sa­laat­tia ja ra­pei­ta pe­ko­ni­sii­vu­ja ja me­net­te­le sa­moin seu­raa­vas­sa ker­rok­ses­sa.

7. Nos­ta vii­mei­nen paah­det­tu lei­pä­vii­pa­le kan­nek­si täyt­tei­den pääl­le, Pu­ris­ta lei­pä ha­lu­tes­sa­si tii­viik­si pi­nok­si esi­mer­kik­si ham­mas­tik­ku­jen avul­la. Nau­ti heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ