3 rapeaa vaaleaa leipäviipaletta
noin 50 g mustaleimaemmentalia
raastettuna
margariinia voiteluun
Väliin:
4–5 tavallista tai savustettua pekoniviipaletta
maun mukaan vesikrassia tai muuta rapeaa salaattia
Chilimajoneesi:
1 keltuainen
1 tl sinappia
2 tl sitruunamehua
1 dl öljyä
1-2 tl chilikastiketta
1. Paista savupekoniviipaleet rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperille valumaan.
2. Voitele leipäviipaleet ja ripottele kahden pinnalle raastettua juustoa. Pane leivät leivinpaperille uunipellille. Paahda leivät uunissa 200 asteessa rapeiksi, niin että juusto ehtii sulaa eli noin 5–10 minuuttia.
3. Valmista sillä välin kastike. Yhdistä keltuainen, sinappi ja sitruunamehu puhtaassa, kuivassa kulhossa.
4. Lisää öljy ohuena vanana valuttaen, koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten.
5. Mausta majoneesi makusi mukaan chilikastikkeella.
6. Kokoa leipä. Pane alimmaksi juustopäällysteinen leipäviipale. Levitä päälle chilimajoneesia, revittyä salaattia ja rapeita pekonisiivuja ja menettele samoin seuraavassa kerroksessa.
7. Nosta viimeinen paahdettu leipäviipale kanneksi täytteiden päälle, Purista leipä halutessasi tiiviiksi pinoksi esimerkiksi hammastikkujen avulla. Nauti heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2