Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Suvi Rüster
Voi-bataattipata
50 min . helppo . 12 e
4 annosta
500 g bataattia
2 rkl öljyä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 prk (200 g) kookoskermaa
1 dl tandooritahnaa
2 rkl inkiväärimurskaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl chiliä
yhden limen mehu
100 g voita
1 ruukku korianteria
1. Kuori bataatti ja leikkaa reilunkokoisiksi paloiksi. Paista bataatteja valurautapadassa, kunnes bataatti hieman ruskistuu. Lisää paseerattu tomaatti, kookoskerma, tandooritahna, inkiväärimurska, hunaja, suola ja chili.
2. Hauduta 200-asteessa 30 minuuttia. Lisää limemehu ja voi. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Tarkista, että bataatit ovat kypsiä, ja jatka tarvittaessa kypsentämistä, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Lisää päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.
Photography: Reetta Pasanen
Reetta Pasanen
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
Photography: Reetta Pasanen
Reetta Pasanen
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.