Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Suvi Rüster
Voi-bataattipata
50 min . helppo . 12 e
4 annosta
500 g bataattia
2 rkl öljyä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 prk (200 g) kookoskermaa
1 dl tandooritahnaa
2 rkl inkiväärimurskaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl chiliä
yhden limen mehu
100 g voita
1 ruukku korianteria
1. Kuori bataatti ja leikkaa reilunkokoisiksi paloiksi. Paista bataatteja valurautapadassa, kunnes bataatti hieman ruskistuu. Lisää paseerattu tomaatti, kookoskerma, tandooritahna, inkiväärimurska, hunaja, suola ja chili.
2. Hauduta 200-asteessa 30 minuuttia. Lisää limemehu ja voi. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Tarkista, että bataatit ovat kypsiä, ja jatka tarvittaessa kypsentämistä, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Lisää päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2