Koti ja keittö 5/2010
8–10 annosta
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
3–4 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 munaa
250 g mascarponejuustoa
3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko
ripaus jauhettua kardemummaa
Lisäksi:
6–8 viikunaa
2–3 rkl mantelilastuja
Viimeistelyyn:
tomusokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele tai kauli taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin.
2. Sekoita munat, mascarpone ja sokeri keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet täytteeseen. Mausta kardemummalla.
3. Kaada täyte vuokaan piiraspohjalle. Leikkaa viikunat neljään osaan ja asettele lohkot täytteen päälle leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle mantelilastuja.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
5. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 25 min + paistoaika 45 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2