Artikkeli

Vermiselliä, possua ja kookosta

Riisivermiselli on ohuinta riisinuudelia. Valmistukseen riittää usein päälle kaadettu kiehuva neste.

300 g por­saan ul­ko­fi­lee­tä

2 kel­ta­si­pu­lia

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pu­nai­nen chili

1 1/2 rkl maa­päh­ki­nä­öl­jyä

1 1/2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

4 dl koo­kos­mai­toa (1 tlk)

2 li­me­tin pu­ris­tet­tu mehu

1/2 dl vet­tä

noin 200 g rii­si­ver­mi­sel­liä

Ko­ris­te­luun:

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1. Leik­kaa pos­sun­fi­lee ohuik­si sui­ka­leik­si ja kuul­lo­ta vii­pa­lei­ta öl­jys­sä, kun­nes ne ovat hie­man rus­kis­tu­neet.

2. Silp­pua chili, si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää ne pan­nul­le.

3. Jaa ver­mi­sel­li ja por­saan­li­ha-si­pu­li­se­os an­nos­kul­hoi­hin.

4. Pane kat­ti­laan koo­kos­mai­to, li­met­ti­me­hu ja vesi ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Kaa­da lie­mi an­nok­sien pääl­le. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Ko­ris­te­le ko­ri­an­te­ril­la ja tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ