FABIAN BJORK
tyyli ja ohje Suvi Rüster kuva Fabian Björk
Sienipyörykkäpasta
4 annosta
250 g nauhapastaa
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
3 rkl öljyä
Sieni-papupyörykät:
1 tlk (400 g) kypsiä valkopapuja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurakermaa
2 dl ryöpättyjä ja pilkottuja metsäsieniä
¾ tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
Paistamiseen:
öljyä
Lisäksi:
50 g vegaanista parmesaania
tuoretta timjamia
1. Valmista ensin sieni-papupyörykät. Valuta valkopavut lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja kaurakerma. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää kaurahiutaleseoksen joukkoon kuiviksi puristellut metsäsienet, pavut, suola ja timjami. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Pyörittele vedellä tai öljyllä kostutetuin sormin pyöryköitä leivinpaperin päälle. Paista pyöryköitä öljyssä paistokasarissa lastalla varovasti käännellen 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat paistuneet kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Nosta pyörykät lautaselle.
4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta pasta lävikössä.
5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Irrottele rosmariininoksista lehdet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja rosmariini. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle pasta ja paista muutama minuutti. Sekoittele sienipyörykät varovasti joukkoon. Raasta päälle parmesaania.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 10 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2