Artikkeli

FABIAN BJORK

tyy­li ja oh­je Suvi Rüster kuva Fa­bi­an Björk

Vegaanisessa sieni­pyö­ryk­kä­pas­tassa maistuvat rosmariini ja valkosipuli

Paista sienistä pyörykät. Mausta kypsä pasta valkosipulilla ja rosmariinilla. Sekoita pyörykät pastaan vasta lopuksi, jotta ne eivät murene.

Sie­ni­pyö­ryk­kä­pas­ta

4 an­nos­ta

250 g nau­ha­pas­taa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 ok­saa ros­ma­rii­nia

3 rkl öl­jyä

Sie­ni-pa­pu­pyö­ry­kät:

1 tlk (400 g) kyp­siä val­ko­pa­pu­ja

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 dl kau­ra­ker­maa

2 dl ryö­pät­ty­jä ja pil­kot­tu­ja met­sä­sie­niä

¾ tl suo­laa

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä

Li­säk­si:

50 g ve­gaa­nis­ta par­me­saa­nia

tuo­ret­ta tim­ja­mia

1. Val­mis­ta en­sin sie­ni-pa­pu­pyö­ry­kät. Va­lu­ta val­ko­pa­vut lä­vi­kös­sä ja huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä. Mit­taa kul­hoon kau­ra­hiu­ta­leet ja kau­ra­ker­ma. An­na tur­vo­ta 5 mi­nuut­tia.

2. Li­sää kau­ra­hiu­ta­le­se­ok­sen jouk­koon kui­vik­si pu­ris­tel­lut met­sä­sie­net, pa­vut, suo­la ja tim­ja­mi. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

3. Pyö­rit­te­le ve­del­lä tai öl­jyl­lä kos­tu­te­tuin sor­min pyö­ry­köi­tä lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pais­ta pyö­ry­köi­tä öl­jys­sä pais­to­ka­sa­ris­sa las­tal­la va­ro­vas­ti kään­nel­len 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat pais­tu­neet kaut­taal­taan kau­niin rus­keik­si. Nos­ta pyö­ry­kät lau­ta­sel­le.

4. Kei­tä pas­ta suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kai­sen ajan. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.

5. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Ir­rot­te­le ros­ma­rii­ni­nok­sis­ta leh­det. Kuu­men­na öl­jy pais­to­ka­sa­ris­sa. Li­sää val­ko­si­pu­lit ja ros­ma­rii­ni. Pais­ta pari mi­nuut­tia. Li­sää pan­nul­le pas­ta ja pais­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Se­koit­te­le sie­ni­pyö­ry­kät va­ro­vas­ti jouk­koon. Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 10 e

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ