Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Re­sep­ti ja tyy­li Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

24.5.2021

Vegaanin juustokakussa on koristeena vegaanista marenkia

Kaikki rakastavat juustokakkuja. Valmista vegaaninen, paistettava amerikkalainen juustokakku. Kakkujen koristelussa ei himmailla vaan irrotellaan.

Ve­gaa­nin juus­to­kak­ku

1 h 15 min + te­key­ty­mi­nen 2 t . help­po . 20 e

10 an­nos­ta

200 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

100 g su­la­tet­tua kas­vi­mar­ga­rii­nia

Täy­te:

400 g ve­gaa­nis­ta tuo­re­juus­toa

1 prk (400 g) ve­gaa­nis­ta jo­gurt­ti­val­mis­tet­ta, esi­mer­kik­si Plan­tin Greek Style Gurt tai Oat­lyn Turk­ki­lai­nen Hav­re­gurt

2 dl to­mu­so­ke­ria

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

4 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

man­si­koi­ta, va­del­mia, syö­tä­viä kuk­kia, min­tun­leh­tiä, ve­gaa­nis­ta ma­ren­kia

1. Pin­go­ta ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) reu­no­jen ja poh­jan vä­liin lei­vin­pa­pe­ri.

2. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen.

3. Hie­non­na kek­sit pa­kas­te­pus­sis­sa kau­li­mel­la pai­nel­len hie­nok­si mu­ruk­si. Se­koi­ta su­la­tet­tu ras­va ja kek­si­mu­ru kul­hos­sa. Pai­ne­le mu­ru­se­os tii­viis­ti vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

4. Se­koi­ta tuo­re­juus­to- ja jo­gurt­ti­val­mis­te, to­mu­so­ke­ri, pes­tyn sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri, mais­si­tärk­ke­lys­jau­hot ja va­nil­ja­so­ke­ri kul­hos­sa. Le­vi­tä täy­te kek­si­poh­jan pääl­le.

5. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 45–50 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja an­na ka­kun te­key­tyä vii­le­äs­sä vä­hin­tään pari tun­tia en­nen tar­joi­lua.

6. Ko­ris­te­le kak­ku man­si­koil­la, va­del­mil­la, ku­kil­la, min­tun­leh­dil­lä ja ha­lu­tes­sa­si ve­gaa­ni­sel­la ma­ren­gil­la.

Huo­maa! Koo­ko­söl­jy­poh­jai­nen tuo­re­juus­to­le­vi­te ei sovi ka­kun täyt­teek­si, sil­lä se su­laa pais­tet­ta­es­sa öl­jy­mäi­sek­si ja va­luu vuo­an reu­noil­ta uu­niin.

Ve­ge­ma­ren­ki

15 min + pais­to­ai­ka 2 t 20 min. help­po . 2 e

1 dl säi­ly­ke­kik­her­nei­den lien­tä

1 dl so­ke­ria

1. Va­lu­ta kik­her­neet lä­vi­kös­sä ja mit­taa 1 dl säi­lön­tä­lien­tä kul­hoon. Vat­kaa lie­mi säh­kö­vat­kai­mel­la vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon so­ke­ria pik­ku­hil­jaa koko ajan vat­ka­ten. Vat­kaa vaah­toa yh­teen­sä 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes se on val­kois­ta, kiil­tä­vää ja ko­vaa.

2. Nos­te­le vaah­toa lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le pa­rin ruo­ka­lu­si­kal­li­sen ko­koi­sik­si ke­oik­si. Pais­ta 100-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 1 t 20 mi­nuut­tia. Sam­mu­ta uu­ni ja jätä ma­ren­git kui­vu­maan jäl­ki­läm­pöön vie­lä noin tun­nik­si.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Lue Myös

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

Sitruunainen prinsessakakku puetaan valkoisella sokerimassalla

Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.

Gluteeniton pomelokakku kuorrutetaan tuorejuustolla ja tarjoillaan pomelolohkojen kanssa.

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Martti Järvi

Suklaa­juus­to­kakun pehmeä brownie-pohja saa ylleen kerroksittain kinuskia ja suklaata

Sitruunainen prinsessakakku puetaan valkoisella sokerimassalla

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Sitruunainen prinsessakakku puetaan valkoisella sokerimassalla

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2