Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.
Resepti ja tyyli Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Vegaanin juustokakku
1 h 15 min + tekeytyminen 2 t . helppo . 20 e
10 annosta
200 g Digestive-keksejä
100 g sulatettua kasvimargariinia
Täyte:
400 g vegaanista tuorejuustoa
1 prk (400 g) vegaanista jogurttivalmistetta, esimerkiksi Plantin Greek Style Gurt tai Oatlyn Turkkilainen Havregurt
2 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
mansikoita, vadelmia, syötäviä kukkia, mintunlehtiä, vegaanista marenkia
1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3. Hienonna keksit pakastepussissa kaulimella painellen hienoksi muruksi. Sekoita sulatettu rasva ja keksimuru kulhossa. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
4. Sekoita tuorejuusto- ja jogurttivalmiste, tomusokeri, pestyn sitruunan raastettu kuori, maissitärkkelysjauhot ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä täyte keksipohjan päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja anna kakun tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.
6. Koristele kakku mansikoilla, vadelmilla, kukilla, mintunlehdillä ja halutessasi vegaanisella marengilla.
Huomaa! Kookosöljypohjainen tuorejuustolevite ei sovi kakun täytteeksi, sillä se sulaa paistettaessa öljymäiseksi ja valuu vuoan reunoilta uuniin.
Vegemarenki
15 min + paistoaika 2 t 20 min. helppo . 2 e
1 dl säilykekikherneiden lientä
1 dl sokeria
1. Valuta kikherneet lävikössä ja mittaa 1 dl säilöntälientä kulhoon. Vatkaa liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa yhteensä 10–15 minuuttia, kunnes se on valkoista, kiiltävää ja kovaa.
2. Nostele vaahtoa leivinpaperin päälle uunipellille parin ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi. Paista 100-asteisessa uunissa 1 t 20 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön vielä noin tunniksi.
Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2