Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Re­sep­ti ja tyy­li Suvi Rüster kuva Mart­ti Jär­vi

24.5.2021

Vegaanin juustokakussa on koristeena vegaanista marenkia

Kaikki rakastavat juustokakkuja. Valmista vegaaninen, paistettava amerikkalainen juustokakku. Kakkujen koristelussa ei himmailla vaan irrotellaan.

Ve­gaa­nin juus­to­kak­ku

1 h 15 min + te­key­ty­mi­nen 2 t . help­po . 20 e

10 an­nos­ta

200 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

100 g su­la­tet­tua kas­vi­mar­ga­rii­nia

Täy­te:

400 g ve­gaa­nis­ta tuo­re­juus­toa

1 prk (400 g) ve­gaa­nis­ta jo­gurt­ti­val­mis­tet­ta, esi­mer­kik­si Plan­tin Greek Style Gurt tai Oat­lyn Turk­ki­lai­nen Hav­re­gurt

2 dl to­mu­so­ke­ria

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

4 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

man­si­koi­ta, va­del­mia, syö­tä­viä kuk­kia, min­tun­leh­tiä, ve­gaa­nis­ta ma­ren­kia

1. Pin­go­ta ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) reu­no­jen ja poh­jan vä­liin lei­vin­pa­pe­ri.

2. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen.

3. Hie­non­na kek­sit pa­kas­te­pus­sis­sa kau­li­mel­la pai­nel­len hie­nok­si mu­ruk­si. Se­koi­ta su­la­tet­tu ras­va ja kek­si­mu­ru kul­hos­sa. Pai­ne­le mu­ru­se­os tii­viis­ti vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

4. Se­koi­ta tuo­re­juus­to- ja jo­gurt­ti­val­mis­te, to­mu­so­ke­ri, pes­tyn sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri, mais­si­tärk­ke­lys­jau­hot ja va­nil­ja­so­ke­ri kul­hos­sa. Le­vi­tä täy­te kek­si­poh­jan pääl­le.

5. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 45–50 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja an­na ka­kun te­key­tyä vii­le­äs­sä vä­hin­tään pari tun­tia en­nen tar­joi­lua.

6. Ko­ris­te­le kak­ku man­si­koil­la, va­del­mil­la, ku­kil­la, min­tun­leh­dil­lä ja ha­lu­tes­sa­si ve­gaa­ni­sel­la ma­ren­gil­la.

Huo­maa! Koo­ko­söl­jy­poh­jai­nen tuo­re­juus­to­le­vi­te ei sovi ka­kun täyt­teek­si, sil­lä se su­laa pais­tet­ta­es­sa öl­jy­mäi­sek­si ja va­luu vuo­an reu­noil­ta uu­niin.

Ve­ge­ma­ren­ki

15 min + pais­to­ai­ka 2 t 20 min. help­po . 2 e

1 dl säi­ly­ke­kik­her­nei­den lien­tä

1 dl so­ke­ria

1. Va­lu­ta kik­her­neet lä­vi­kös­sä ja mit­taa 1 dl säi­lön­tä­lien­tä kul­hoon. Vat­kaa lie­mi säh­kö­vat­kai­mel­la vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon so­ke­ria pik­ku­hil­jaa koko ajan vat­ka­ten. Vat­kaa vaah­toa yh­teen­sä 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes se on val­kois­ta, kiil­tä­vää ja ko­vaa.

2. Nos­te­le vaah­toa lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le pa­rin ruo­ka­lu­si­kal­li­sen ko­koi­sik­si ke­oik­si. Pais­ta 100-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 1 t 20 mi­nuut­tia. Sam­mu­ta uu­ni ja jätä ma­ren­git kui­vu­maan jäl­ki­läm­pöön vie­lä noin tun­nik­si.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Amerikkalaisen paistettavan juustokakun hengessä leivottu juustokakku sopii vegaanille. Tuorejuusto on korvattu vegaanisella tuorejuustovalmisteella ja soija- tai kaurajogurtilla. Varmista, että koristekukat ovat syötäviä tai suojaa kakun pintaan osuva kukan varsi alumiinifoliolla.

Lue Myös

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi

Punaherukka-pikapulla valmistuu kolmessa vartissa

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Martti Järvi

Suklaa­juus­to­kakun pehmeä brownie-pohja saa ylleen kerroksittain kinuskia ja suklaata

Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun  perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.

Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.

Passion-jogurt­ti­juus­to­kakku saa mehukkaan hedelmäkiilteen

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi

Punaherukka-pikapulla valmistuu kolmessa vartissa

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Martti Järvi

Suklaa­juus­to­kakun pehmeä brownie-pohja saa ylleen kerroksittain kinuskia ja suklaata

Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun  perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.

Passionista ja limetistä raikkaan juustokakun täyte sekoitetaan turkkilaisesta jogurtista ja kuohukermasta. Täytteen joukossa pirskahtelevat kirpeät passionhedelmäsattumat. Tämän ohjeen kakku leivotaan suorakaiteen muotoiseksi, mutta voit valmistaa kakun perinteisempään tapaan pyöreään, 20-senttiseen irtopohjavuokaan.

Passion-jogurt­ti­juus­to­kakku saa mehukkaan hedelmäkiilteen

Daim-kakku on muta- ja juustokakun syntisen hyvä yhdistelmä

Vaniljaiset vadelmakeksit sulavat suussa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Martti Järvi

Suklaa­juus­to­kakun pehmeä brownie-pohja saa ylleen kerroksittain kinuskia ja suklaata

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi

Punaherukka-pikapulla valmistuu kolmessa vartissa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Suklaajuustokakun pehmeän browniepohjan päälle levitetään kinuskin, appelsiinin ja vaniljan makuisia suklaakerroksia. Täytteissä on suklaata sen verran runsaasti, että kakku hyytyy leikattavaksi ilman liivatelehtiä. Puhuttavan ihana kakku viimeistellään suolakinuskilla.

Martti Järvi

Suklaa­juus­to­kakun pehmeä brownie-pohja saa ylleen kerroksittain kinuskia ja suklaata

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi

Punaherukka-pikapulla valmistuu kolmessa vartissa

Karde­mum­ma­kierteet ovat korvapuustin Ruotsin-serkkuja

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.