Koti ja Keittiö 4/2006
noin 500 g leipäjuustoa
Vaniljakerma:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2–3 rkl sokeria
ripaus kanelia
1 muna
Lisäksi:
noin 200 g kohmeisia lakkoja
Karamellikastike:
1/2 dl vaaleaa
muscovadosokeria
1/2 dl siirappia
2 dl kuohukermaa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1. Paloittele leipäjuusto ja lado uunivuokaan tai annosvuokiin.
2. Valmista vaniljakerma sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kerma leipäjuustojen päälle.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
4. Valmista sillä aikaa karamellikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
5. Lusikoi leipäjuustoannosten päälle lakkoja ja lorauta karamellikastiketta.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ