Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/2006

Vaniljakermassa haudutettua leipäjuustoa, lakkoja ja karamel­li­kas­ti­ketta

Paloittele leipäjuusto ja lado uunivuokaan tai annosvuokiin...

noin 500 g lei­pä­juus­toa

Va­nil­ja­ker­ma:

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2–3 rkl so­ke­ria

ri­paus ka­ne­lia

1 muna

Li­säk­si:

noin 200 g koh­mei­sia lak­ko­ja

Ka­ra­mel­li­kas­ti­ke:

1/2 dl vaa­le­aa

mus­co­va­do­so­ke­ria

1/2 dl sii­rap­pia

2 dl kuo­hu­ker­maa

50 g voi­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Pa­loit­te­le lei­pä­juus­to ja lado uu­ni­vuo­kaan tai an­nos­vuo­kiin.

2. Val­mis­ta va­nil­ja­ker­ma se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään. Kaa­da ker­ma lei­pä­juus­to­jen pääl­le.

3. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa ka­ra­mel­li­kas­ti­ke. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee.

5. Lu­si­koi lei­pä­juus­to­an­nos­ten pääl­le lak­ko­ja ja lo­rau­ta ka­ra­mel­li­kas­ti­ket­ta.