Teksti CAMILLA ZARAH LAWES JA CECILIA FAHLSTRÖM
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
Kuva COLUMBUS LETH JA TIA BORGSMIDT
12 kpl
200 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
(2 tl ruusuvettä)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
● Tee ensin valkosuklaatäyte: Rouhi suklaa karkeaksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma, mutta älä anna sen kiehua. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita valkosuklaa kermaan ja anna seoksen levätä minuutin verran. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Laita massa kulhoon ja peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia tai yön yli. Täytettä tulee reilusti.
● Vaahdota rasva ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää halutessasi ruusuvesi samalla, kun sekoitat.
● Lisää vehnä- ja maissijauhot. Sekoita kunnes taikina painuu kokoon.
● Pyöritä taikinasta 24 palloa. Jaa ne kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Paina palloja vähän matalammiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voit halutessasi piirtää taikinaan koristekuvion vaikka haarukalla.
● Paista pikkuleipiä 160-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kullankeltaisia, noin 17 minuuttia.
● Vaahdota jäähtynyt täyte napakaksi sähkövatkaimella.
● Pursota täyte toiselle pikkuleivälle ja laita toinen kanneksi päälle.
Vinkki: Tee valkosuklaatäyte mieluiten jo edellisenä päivänä. Se saa jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Lue myös:
Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät
Herukka-valkosuklaapullat
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2