Koti ja Keittiö 4/2006
(6–8 annosta)
Pohja:
50 g voita
50 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g digestivekeksejä
Täyte:
300 g valkosuklaata
4 munaa
3 rkl vaaleaa rommia
400 g Philadelphia-juustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sitruskompotti:
3 appelsiinia
1 greippi
1 verigreippi
1 dl sitruunamehua
1/2 dl sokeria
1 tähtianis
1 kanelitanko
1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Murskaa keksit ja sekoita kaakaojauhojen kanssa voi-suklaaseokseen. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä hetken. Lisää munat, rommi, tuorejuusto ja sokerit suklaasulaan. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja paista torttua uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
3. Valmista tortun kypsyessä sitruskompotti. Kuori sitrushedelmät veitsen avulla leikkuulautaa vasten ja irrota hedelmälihat kalvojen välistä terävällä veitsellä.
4. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Lisää tähtianis ja kanelitanko. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Anna hetken jäähtyä, poista kanelitanko ja tähtianis ja lisää sitrushedelmät liemeen.
5. Leikkaa jäähtynyt torttu annospaloiks ja tarjoa sitruskompotin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2