Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2010

Valkopapukeitto

Liota papuja yön yli runsaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois, huuhtele ja valuta pavut...

Oh­je nel­jäl­le

250 g kui­vat­tu­ja val­ko­pa­pu­ja

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 kyp­sää to­maat­tia

1–2 pork­ka­naa

2 leh­ti­sel­le­rin vart­ta

8 dl vet­tä

2–3 rkl kas­vis­fon­dia

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1/2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa

hie­non­net­tu­na

Tar­joi­luun:

fe­ta­juus­toa

olii­ve­ja

1. Li­o­ta pa­pu­ja yön yli run­saas­sa ve­des­sä. Kaa­da li­o­tus­ve­si pois, huuh­te­le ja va­lu­ta pa­vut.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kalt­taa to­maa­tit. Hal­kai­se to­maa­tit kah­tia, lu­si­koi sie­me­net pois ja pa­loit­te­le to­maa­tin liha. Pese, kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­na. Huuh­te­le ja vii­pa­loi sel­le­rin­var­ret.

3. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si. Li­sää pa­vut ja kei­tä puo­li tun­tia. Li­sää kas­vik­set, fon­di ja to­maat­ti­py­ree ja vet­tä niin, et­tä raa­ka-ai­neet peit­ty­vät ja kei­tä vie­lä tun­ti. Maus­ta

tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Ri­pot­te­le yr­tit keit­toon lop­pu­vai­hees­sa.

4. Tar­joi­le kuu­ma­na fe­ta­juus­ton ja olii­vien kera.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + kyp­sy­mi­sai­ka 1 1/2 t + pa­pu­jen li­o­tus yön yli

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 10 €

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ