Koti ja keittiö 1-2/2010
Ohje neljälle
250 g kuivattuja valkopapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 kypsää tomaattia
1–2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
8 dl vettä
2–3 rkl kasvisfondia
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 rkl tuoretta oreganoa
hienonnettuna
Tarjoiluun:
fetajuustoa
oliiveja
1. Liota papuja yön yli runsaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois, huuhtele ja valuta pavut.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kalttaa tomaatit. Halkaise tomaatit kahtia, lusikoi siemenet pois ja paloittele tomaatin liha. Pese, kuori ja paloittele porkkana. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää pavut ja keitä puoli tuntia. Lisää kasvikset, fondi ja tomaattipyree ja vettä niin, että raaka-aineet peittyvät ja keitä vielä tunti. Mausta
tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ripottele yrtit keittoon loppuvaiheessa.
4. Tarjoile kuumana fetajuuston ja oliivien kera.
Valmistusaika: noin 30 min + kypsymisaika 1 1/2 t + papujen liotus yön yli
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 10 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2