Koti ja keittiö 4/2009
ohje neljälle
200 g jättikatkaravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja
1 prk säilöttyjä valkopapuja (400 g / 250 g)
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
pari kevätsipulinvartta
puolikas punainen chilipaprika
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
puolen sitruunan mehu
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 ruukku rucolaa
1 ruukku vihreää tai punaista lollorossoa
Tarjoiluun:
sitruunalohkoja
1. Valuta ja huuhtele pavut.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi punasipuli. Hienonna kevätsipulinvarret. Halkaise chili, poista puolikkaasta siemenet ja hienonna chili. Sekoita pavut sekä valko-, puna- ja kevätsipulit ja chilit keskenään.
3. Lisää öljy, viinietikka ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
4. Revi salaatit suupaloiksi lautasille tai tarjoilukulhoon. Asettele päälle papuseosta ja katkaravunpyrstöjä. Tarjoile sitruunalohkojen ja maalaisleivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2