Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009

Valkopapu-äyriäissalaatti

oh­je nel­jäl­le

200 g jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­tö­jä tai iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

1 prk säi­löt­ty­jä val­ko­pa­pu­ja (400 g / 250 g)

2 - 3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

pari ke­vät­si­pu­lin­vart­ta

puo­li­kas pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

puo­len sit­ruu­nan mehu

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku vih­re­ää tai pu­nais­ta lol­lo­ros­soa

Tar­joi­luun:

sit­ruu­na­loh­ko­ja

1. Va­lu­ta ja huuh­te­le pa­vut.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lin­var­ret. Hal­kai­se chili, pois­ta puo­lik­kaas­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Se­koi­ta pa­vut sekä val­ko-, puna- ja ke­vät­si­pu­lit ja chi­lit kes­ke­nään.

3. Li­sää öl­jy, vii­nie­tik­ka ja sit­ruu­na­me­hu. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. An­na ma­ri­noi­tua vä­hin­tään puo­li tun­tia.

4. Revi sa­laa­tit suu­pa­loik­si lau­ta­sil­le tai tar­joi­lu­kul­hoon. Aset­te­le pääl­le pa­pu­se­os­ta ja kat­ka­ra­vun­pyrs­tö­jä. Tar­joi­le sit­ruu­na­loh­ko­jen ja maa­lais­lei­vän kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ