2 prk (à 120 g) öljyyn säilöttyjä sardiineja
2 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
1 pieni keltasipuli
1/2 sitruunan mehu
2 rkl pieniä kapriksia
suolaa
mustapippuria
1 dl suikaloitua tuoretta basilikaa
1. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista kanta ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori ja silppua sipuli. Purista sitruunasta mehu.
2. Kuullota sipulia öljyssä paistinpannulla, mutta älä anna sen saada väriä.
3. Lisää sitruunamehu, tomaattilohkot, kaprikset sekä ripaus suolaa ja pippuria. Anna ainesten kuumentua kauttaaltaan ja kaada seos sardiinien päälle. Koristele suikaloidulla basilikalla.
Hyvä tietää: Välimeren alueella tähän ruokalajiin käytetään tuoreita sardiineja. Suomessa niiden tilalla voi hyvin käyttää säilöttyjä sardiineja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2