Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Välimerellinen salami-pastasalaatti

Keitä pasta. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada valutettu pasta kulhoon ja sekoita kastike pastaan...

250 g pen­ne­pas­taa

noin 10 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

100 g sa­la­mia

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1 dl ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja

Kas­ti­ke:

3/4 dl olii­vi­öl­jyä

ri­paus so­ke­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

2 tl kui­vat­tu ore­ga­noa

1 hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kei­tä pas­ta. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään. Kaa­da va­lu­tet­tu pas­ta kul­hoon ja se­koi­ta kas­ti­ke pas­taan.

2. Sui­ka­loi va­lu­te­tut, au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit. Sui­ka­loi sa­la­mi. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­li. Revi ba­si­li­kan­leh­det pie­nem­mik­si. Se­koi­ta olii­vit ja muut sa­laa­tin ai­nek­set pas­taan.

3. An­na sa­laa­tin maus­tua vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen tar­jo­a­mis­ta.