SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
2–3 isoa annosta tai 4 pienehköä
2 kpl (yhteensä noin 500 g) mustekalaa
Täyte:
4–6 valkosipulinkynttä
8 sardellifileetä
2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
4 dl parmesaania raasteena
2 munaa
1 dl tuoreita leivänmuruja
(sormi)suolaa
rouhittua mustapippuria
Kastike:
1 dl kasvislientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl oliiviöljyä
1. Tee täyte. Kuori ja hienonna valkosipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon hienonnetut sardellit, persilja ja parmesaani. Sekoita joukkoon munat ja leivänmurut. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Pyydä kalakauppiasta puhdistamaan mustekalasta sisukset. Pyyhi mustekala päältä ja sisältä talouspaperilla.
3. Työnnä täyte puhdistettujen mustekalojen sisään. Sulje ne hammastikuilla. Sekoita kastikeaineet uunivuoassa. Aseta mustekalat vuokaan ja sivele niiden pinta kastikkeella.
4. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valele mustekaloja vuoassa olevalla kastikkeella muutaman kerran paistamisen aikana.
5. Leikkaa mustekalasta muutaman sentin paksuisia paloja. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus: Runsaan hedelmäinen ja mausteinen Akakena Ona Special Reserve Riesling Chardonnay Viognier, 2013, Chile, 14,40 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2