Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
200 g rahkaa
4 dl vadelmia
1 dl vettä + 2 dl hyytelösokeria
Kiille:
1 dl vadelmamehua + 1 dl hyytelösokeria
Koristeeksi:
kauden marjoja
1. Voitele ja korppujauhota sileäpohjainen kakkuvuoka.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi.
3. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
4. Kumoa kakku vuoastaan ja jäähdytä. Jaa kakku kahdeksi levyksi.
5. Valuta rahkasta neste eli pintaan kertynyt hera pois.
6. Vaahdota kerma ja sekoita rahkan kanssa.
7. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri, sekoita marjat hyytelöön. Ota liedeltä heti ja anna hiukan jäähtyä. Yhdistä marjaseos ja rahkakerma.
8. Vuoraa (irtopohjainen) kakkuvuoka kelmulla ja pane kakkulevy vuokaan, levitä päälle rahkatäyte ja nosta toinen levy päälle.
9. Kiehauta vadelmamehu ja hyytelösokeri ja valuta seos kiilteeksi kakun pinnalle. Pane kakku jääkaappiin ja anna vetäytyä pari tuntia. Nosta kelmun avulla tarjoiluvadille. Korista marjoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2