Artikkeli

Vadelmainen mantelimazariini

Tarjoa sellaisenaan, tuoreiden vadelmien, tuore­mar­ja­kas­tikkeen tai vanil­ja­kas­tikkeen kanssa.

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja tai spel­tiä

1 dl tum­maa ki­de­so­ke­ria

1 tl lei­vin­jau­het­ta

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 muna

Vä­liin:

5 dl va­del­mia

Pääl­le:

50 g voi­ta

1 1/2 dl tum­maa ki­de­so­ke­ria

2 mu­naa

100 g man­te­li­jau­het­ta ja 1 dl man­te­li­las­tu­ja

1. Se­koi­ta so­ke­ri ja jau­hot. Li­sää huo­neen­läm­pöi­nen ras­va ja muna. Se­koi­ta nop­sas­ti ja le­vi­tä tai­ki­na voi­del­tuun ja lei­vi­tet­tyyn kak­ku­vuo­kaan.

2. Ri­po­ta poh­jan pääl­le ko­ko­nai­set mar­jat.

3. Vaah­do­ta huo­neen­läm­pöi­nen voi ja so­ke­ri. Li­sää mu­kaan mu­nat yk­si­tel­len koko ajan se­koit­ta­en.

4. Se­koi­ta voi-mu­na­vaah­toon man­te­li­jau­he ja le­vi­tä kuor­ru­tus va­del­mien pääl­le.

5. Kyp­sen­nä kak­kua 200-as­tei­sen uu­nin ala­o­sas­sa rei­lu puo­li tun­tia.

6. Tar­joa sel­lai­se­naan, tuo­rei­den va­del­mien, tuo­re­mar­ja­kas­tik­keen tai va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ