Artikkeli

Vadelmabrowniet

(noin 12 pa­laa)

100 g voi­ta

2 mu­naa

2 1/2 dl so­ke­ria

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

3/4 dl kaa­ka­o­jau­het­ta

1/2-1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

50 g tum­maa suk­laa­ta rou­hit­tu­na

noin 1 dl va­del­mia

1. Su­la­ta voi ja an­na sen jääh­tyä.

2. Vaah­do­ta ka­nan­mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää sii­vi­län läpi vaah­toon.

3. Li­sää su­la­tet­tu voi ja rou­hit­tu suk­laa. Kaa­da seos suo­ra­kai­teen muo­toi­seen vuo­kaan tai pyö­re­ään ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Pai­ne­le va­del­mat va­ro­vas­ti pääl­le.

4. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15-20 mi­nuut­tia.

5. An­na jääh­tyä ja leik­kaa ne­li­öik­si (tai kol­mi­oik­si, jos pais­tat pyö­re­äs­sä vuo­as­sa).

6. Tar­joa sel­lai­se­naan tai va­nil­ja­jää­te­lön kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ