noin 20 viipaletta
150 g kuorittuja manteleita
100 g hasselpähkinöitä
200 g kuivattuja viikunoita
¾ dl hillottua inkivääriä
1 ½ dl rusinoita
1 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
¼ tl maustepippuria
3–4 rkl makeaa sherryä
1 dl hunajaa
2 dl ruokosokeria
1. Paahda kuivalla kuumalla pannulla ensin manteleita ja siirrä ne sitten syrjään. Laita hasselpähkinät pannulle ja paahda, kunnes ne saavat väriä ja kuoret irtoavat. Irrota loputkin kuoret ja ota pähkinät talteen.
2. Laita pähkinät, mantelit, paloitellut viikunat ja inkiväärit, rusinat, jauhot ja mausteet kulhoon ja sekoita.
3. Mittaa sherry, hunaja ja sokeri pannuun ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 x 15 cm).
5. Paista uunissa 175 asteessa 35–40 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei paistos tummu liikaa.
6. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa sopiviksi viipaleiksi.
Viinisuositus: Hunajainen ja kypsän hedelmäinen Puklus Pincèszet Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2008, Unkari, 29,10 e (0,5 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2