SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT SANNA PEURAKOSKI KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
noin 20 palaa
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa tai kermaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
100 g voita
6 dl tomusokeria
n. ½ dl vahvaa espressoa
Koristeluun:
pähkinärouhetta,
kookoshiutaleita tai nonparelleja
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla päällystettyyn n. 20 x 30 cm:n uunivuokaan.
2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä mutta mehevä. Älä paista liikaa, ettei pohjasta tule kuiva. Anna pohjan jäähtyä.
3. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja espresso. Lisää ensin osa espressosta, sekoita ja lisää tarvittaessa.
4. Anna kuorrutuksen seistä noin 10 minuuttia tai kunnes se jähmettyy levitettäväksi. Levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella. Anna kuorrutuksen kovettua vähän ja leikkaa levy paloiksi tai vinoneliöiksi.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Tähän ei susi pysty. Koiran kyky hellyttäviin ilmeisiin muotoutui kesytyksen aikana.
Unsplash
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.