Artikkeli

Vaaleanpunainen kesäkakku

Vuoraa 2 leivinpeltiä leivinpaperilla. Pohjia varten vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne siivilän läpi munavaahtoon ja sekoita varovasti...

(2 pit­kää kak­kua)

2 kpl kää­re­tort­tu­poh­jia

8 mu­naa

3 dl so­ke­ria

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl pe­ru­na- tai mais­si­jau­ho­ja tai oh­ra­kas­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

4 tl jää­kyl­mää vet­tä

tip­pa pu­nais­ta

ka­ra­mel­li­vä­riä

Täy­te ja kuor­ru­tus:

12 kpl vaa­le­an­pu­nai­sia ma­ren­ke­ja (saa val­mii­na)

5 dl vaah­tou­tu­vaa ker­maa

1. Vuo­raa 2 lei­vin­pel­tiä lei­vin­pa­pe­ril­la.

2. Poh­jia var­ten vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään, li­sää ne sii­vi­län läpi mu­na­vaah­toon ja se­koi­ta va­ro­vas­ti. Li­sää kyl­mä vesi lo­puk­si ja se­koi­ta tai­ki­na hel­läs­ti ta­sai­sek­si.

3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja vär­jää toi­nen osa pu­ner­ta­vak­si ka­ra­mel­li­vä­ril­lä.

4. Le­vi­tä poh­jat lei­vin­pa­pe­ril­le, kum­pi­kin omal­le pel­lil­leen.

5. Pais­ta poh­jia 170-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15-20 mi­nuut­tia ku­ta­kin. Ku­moa kyp­sä poh­ja lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Leik­kaa jääh­ty­neet kak­ku­le­vyt lei­pä­vuo­an mit­tai­sik­si, noin 4 cm le­vyi­sik­si pa­loik­si.

6. Jau­ha ma­ren­git te­ho­leik­ku­ril­la tai murs­kaa muo­vi­pus­sis­sa kau­li­men avul­la. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta ma­ren­ki­jau­he jouk­koon.

Ka­kun ko­ko­a­mi­nen:

7. Le­vi­tä pit­ku­lai­seen vuo­kaan (esim. lei­pä­vuo­ka) vuo­ro­tel­len pu­ner­ta­via ja vaa­lei­ta kak­ku­vii­pa­lei­ta. Le­vi­tä ker­ros ma­ren­ki­ker­ma­vaah­toa ja taas uu­det pa­lat vas­tak­kai­ses­sa jär­jes­tyk­ses­sä, jol­loin syn­tyy shak­ki­ruu­duk­ko.

8. An­na ka­kun kos­tua ja aset­tua muo­toon­sa kyl­mäs­sä. Ku­moa tar­joi­lu­va­dil­le ja le­vi­tä pääl­le ker­ma­vaah­toa. Pä­re­kat­to­pin­ta syn­tyy lit­te­äl­lä pur­so­tin­te­räl­lä.