Koti ja keittiö 12/2009
6–8 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
50 g voita
2 1/2 dl vaahterasiirappia
1 1/4 dl ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
3 munaa
3–4 dl pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1–2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi rasva ja vehnäjauhoseos keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohja- tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää siirappi, sokeri, suola ja munat. Sekoita tasaiseksi ja lisää pekaanipähkinät. Kaada täyte piirasvuokaan.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan vetäytyä vielä hetken paistamisen jälkeen.
4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokerit. Tarjoa piiras huoneenlämpöisenä, maustetun kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2