Koti ja Keittiö 6-7/2006
noin 800 g varhaisperunoita
150 g vihreitä papuja
nippu varhaisporkkanoita
1–2 punasipulia varsineen
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
Kastike:
1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
2–3 rkl pieniä kapriksia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
3 tl punaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua valkopippuria
ripaus kuivattua chiliä
Lisäksi:
1 pkt parmankinkkua
1. Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi. Keitä myös porkkanat juuri ja juuri kypsiksi ja paloittele pienemmiksi. Kiehauta ja pätki pavut.
2. Suikaloi punasipulit ja hienonna niiden varret. Paloittele jääsalaatti sopiviksi suupaloiksi. Sekoita kaikki kasvikset varovasti keskenään.
3. Valmista kastike. Hienonna oliivit ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike kasvisten joukkoon. Kääntele varovasti.
4. Paista parmankinkkuviipaleet pannulla rapeiksi molemmin puolin, anna hetken jäähtyä, viipaloi ja lisää salaattiin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2