Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Uuden sadon perunasalaatti

Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi. Keitä myös porkkanat juuri ja juuri kypsiksi ja paloittele pienemmiksi. Kiehauta ja pätki pavut...

noin 800 g var­hais­pe­ru­noi­ta

150 g vih­rei­tä pa­pu­ja

nip­pu var­hais­pork­ka­noi­ta

1–2 pu­na­si­pu­lia var­si­neen

1 ruuk­ku jää­sa­laat­tia

1 ruuk­ku ru­co­laa

Kas­ti­ke:

1 dl ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja

2–3 rkl pie­niä kap­rik­sia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

3 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

ri­paus so­ke­ria

ri­paus rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

ri­paus kui­vat­tua chi­liä

Li­säk­si:

1 pkt par­man­kink­kua

1. Kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si, jääh­dy­tä ja leik­kaa loh­koik­si. Kei­tä myös pork­ka­nat juu­ri ja juu­ri kyp­sik­si ja pa­loit­te­le pie­nem­mik­si. Kie­hau­ta ja pät­ki pa­vut.

2. Sui­ka­loi pu­na­si­pu­lit ja hie­non­na nii­den var­ret. Pa­loit­te­le jää­sa­laat­ti so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Se­koi­ta kaik­ki kas­vik­set va­ro­vas­ti kes­ke­nään.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Hie­non­na olii­vit ja kap­rik­set. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja va­lu­ta kas­ti­ke kas­vis­ten jouk­koon. Kään­te­le va­ro­vas­ti.

4. Pais­ta par­man­kink­ku­vii­pa­leet pan­nul­la ra­peik­si mo­lem­min puo­lin, an­na het­ken jääh­tyä, vii­pa­loi ja li­sää sa­laat­tiin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ