MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 11/2012
4 annosta
noin 600 g kokonaisia katkarapuja
1 punainen chilipaprika
3–4 valkosipulinkynttä
¾ dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Jos käytät pakasterapuja, sulata ne hitaasti jääkaapissa (noin 6–8 tuntia) tai huoneenlämmössä (2–3 tuntia). Valuta ravut.
2. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Lämmitä oliiviöljy valurautapannulla tai tavallisella paistinpannulla ja lisää chili ja valkosipuli. Kääntele hetki. Lisää katkaravut ja paista käännellen muutaman minuutin ajan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
4. Tarjoile katkaravut välittömästi tuoreen leivän kera.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Tähän ei susi pysty. Koiran kyky hellyttäviin ilmeisiin muotoutui kesytyksen aikana.
Unsplash
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.