Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Tuliset kalavartaat kypsennetään grillissä

Indonesialainen makea soijakastike ketjap manis tekee grillissä kypsyvistä kalavartaista herkullisen tahmaisia ja maukkaita. Kalafileen kääntely onnistuu kätevästi, kun pujottelet kalasuikaleet puisiin grillitikkuihin.

Tah­me­an tu­li­set ka­la­var­taat

20 min . help­po . 18 e

4 an­nos­ta

400 g na­hat­to­mia kuha- tai ah­ven­fi­lei­tä

½ tl suo­laa

Ma­ri­na­di:

1 dl ket­jap ma­nis -ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

3 rkl öl­jyä

2 rkl tuo­reen li­me­tin me­hua

1 rkl hu­na­jaa

1 pie­ni chili

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

Li­säk­si:

Pui­sia var­ras­tik­ku­ja

1. Leik­kaa ku­ha­fi­leet ja isot ah­ven­fi­leet pit­kit­täin 2–3 osaan. Maus­ta ka­la­fi­leet suo­lal­la. Pu­jot­te­le kos­tu­tet­tui­hin pui­siin var­ras­tik­kui­hin. Se­koi­ta ket­jap ma­nis, öl­jy, li­met­ti­me­hu ja hu­na­ja kul­hos­sa. Huuh­te­le ja hie­non­na chili. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Raas­ta in­ki­vää­ri. Li­sää chili, val­ko­si­pu­li ja in­ki­vää­ri ma­ri­na­diin.

2. Si­ve­le ma­ri­na­dia var­tail­le.

3. Gril­laa pa­ri­la­le­vyn pääl­lä pari mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Si­ve­le val­miil­le var­tail­le lo­put ma­ri­na­dis­ta.

Vink­ki! Jos kala tart­tuu ri­ti­lään tai pa­ri­laan, si­ve­le pääl­le li­sää ma­ri­na­dia. Sitä ei oi­ke­as­taan voi ol­la yh­tään lii­kaa.