Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Tahmean tuliset kalavartaat
20 min . helppo . 18 e
4 annosta
400 g nahattomia kuha- tai ahvenfileitä
½ tl suolaa
Marinadi:
1 dl ketjap manis -makeaa soijakastiketta
3 rkl öljyä
2 rkl tuoreen limetin mehua
1 rkl hunajaa
1 pieni chili
1 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä
Lisäksi:
Puisia varrastikkuja
1. Leikkaa kuhafileet ja isot ahvenfileet pitkittäin 2–3 osaan. Mausta kalafileet suolalla. Pujottele kostutettuihin puisiin varrastikkuihin. Sekoita ketjap manis, öljy, limettimehu ja hunaja kulhossa. Huuhtele ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta inkivääri. Lisää chili, valkosipuli ja inkivääri marinadiin.
2. Sivele marinadia vartaille.
3. Grillaa parilalevyn päällä pari minuuttia molemmin puolin. Sivele valmiille vartaille loput marinadista.
Vinkki! Jos kala tarttuu ritilään tai parilaan, sivele päälle lisää marinadia. Sitä ei oikeastaan voi olla yhtään liikaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ