Koti ja Keittiö 10/06
(8–10 bliniä)
Blinit:
1 1/2 dl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Savumuikkutahna:
50–75 g perattuja savumuikkuja
1/2 dl ranskankermaa
1/2 dl chilikastiketta (Felix)
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl silputtua ruohosipulia
1. Valmista blinitaikina. Kuumenna maito 42-asteiseksi, lisää kuivahiiva ja hetken kuluttua jauhot, suola ja sula rasva. Sekoita taikinaksi. Peitä kulho liinalla ja pane taikina sivuun noin 15 minuutiksi.
2. Valmista savukalatahna. Hienonna savumuikut haarukalla ja lisää muut ainekset. Sekoita. Pane tahna viileään.
3. Vaahdota valkuainen. Lisää keltuainen ja valkuaisvaahto taikinaan.
5. Paista taikinasta paksuhkoja lettuja blini- tai pienellä lettupannulla.
6. Tarjoa tahna blinien kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2