Koti ja keittiö 01/05
250 g isoja valkoisia papuja
2 salottisipulia
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 pieni kerä kurttukaalia
1 l kasvislientä (kuutiosta tai fondista valmistettua)
1 kesäkurpitsa
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria
Mantelipesto:
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 dl mantelilastuja
1/2 dl vastaraastettua
parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
1. Huuhtele pavut ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä jääkaapissa. Älä lisää liotusveteen suolaa.
2. Huuhtele pavut ja kumoa ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että pavut peittyvät. Keitä noin tunnin ajan. Lisää lopuksi suolaa.
3. Kuori ja silppua salottisipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Suikaloi kaali ja kuullota myös sitä muutama minuutti.
4. Lisää kasvisliemi ja anna seoksen kiehahtaa. Hauduta keittoa kannen alla noin 20 minuuttia.
5. Kuutioi kesäkurpitsa ja lisää se keittoon. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää oregano, basilika, suola, pippuri sekä aiemmin keittämäsi valkoiset pavut. Anna hautua vielä hetken aikaa. Tee sillä välin mantelipesto.
6. Kuori valkosipulinkynsi ja pane se silppuriin. Lisää basilika, mantelilastut, parmesaani ja öljy. Pyöräytä tasaiseksi ja mausta lopuksi suolalla. Lisää nokare pestoa keiton päälle. Tarjoile hyvän maalaisleivän kera.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2