2 punaista tomaattia
2 keltaista tomaattia
1 salottisipuli
2 rkl öljyä
3 1/2 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl kuumaa kasvislientä (kuutiosta valmistettua)
1/2 dl vastaraastettua pecorinoa tai parmesaania
mustapippuria
suolaa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1. Kalttaa ensin tomaatit tomaattikeiton yhteydessä annetun ohjeen mukaan (kts. Ruokaohjeet/kasvis). Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulia hetki. Älä anna sen saada väriä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa.
3. Kaada kattilaan valkoviini ja sekoita. Lisää myös tomaattikuutiot, mutta säästä osa niistä koristelua varten. Keitä riisiä keskilämmöllä, kunnes kaikki viini on imeytynyt. Lisää kasvisliemi vähitellen, kaada uusi annos nestettä vasta kun edellinen erä on lähes imeytynyt. Sekoita silloin tällöin.
4. Kypsennä risottoa noin 15-20 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää loput tomaattikuutiot, pecorino, pippuri ja tarvittaessa hieman suolaa. Sekoita ja anna risoton imeytyä kannen alla vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi suikaloitu basilika.
5. Koristele risotto pecorinotai parmesaanilastuilla ja kirsikkatomaatin puolikkailla, jotka on nopeasti paistettu pannussa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2