Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Tomaattichutney

Kalttaa tomaatit ja poista kanta. Lohko tomaatit. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa paprika reiluiksi paloiksi...

500 g to­maat­te­ja

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

1 si­pu­li

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

raas­tet­tu­na

1/2–1 pu­nais­ta chi­li­pap­ri­kaa

1 iso ha­pan ome­na

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 1/2 dl ome­na­vii­nie­tik­kaa tai

val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 maus­te­mit­taa mus­ta­pip­pu­ria

1 tl suo­laa

1. Kalt­taa to­maa­tit ja pois­ta kan­ta. Loh­ko to­maa­tit.

2. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja leik­kaa pap­ri­ka rei­luik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­li. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chi­li­pap­ri­ka. Kuo­ri ome­na, pois­ta sie­men­ko­ta ja kuu­ti­oi ome­na.

3. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan, kie­hau­ta seos ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 45 mi­nuut­tia, kun­nes se on sa­ke­aa.

4. Jääh­dy­tä ja tar­joa esi­mer­kik­si pais­te­tun tai gril­la­tun por­saan­li­han kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ