1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
Basilikarisotto:
2 rkl voita
2 sipulia
300 g risottoriisiä
5 dl kasvislientä
4 dl kuivaa valkoviiniä
100 g vastaraastettua
parmesaanijuustoa
4 aurinkokuivattua
tomaattia
nippu basilikaa
ripaus mustapippuria
1. Pane kirsikkatomaatit uunivuokaan,
pirskota päälle öljyä,
suolaa ja pippuria. Paista
225 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Valmista risotto. Kuumenna
voi kattilassa, lisää hienoksi
silputut sipulit ja riisi.
Kuullota hetki sekoittaen.
3. Lisää riisiin kasvisliemi ja
viini useammassa erässä,
niin että edellinen neste on
ehtinyt aina imeytyä riisiin.
Sekoita välillä.
4. Keitä seosta noin 20 minuuttia.
Lisää joukkoon keittämisen
loppuvaiheessa suurin
osa parmesaaniraasteesta,
silputut aurinkokuivatut
tomaatit, silputtu basilika ja
pippuri.
5. Sekoita risottoon grillatut
tomaatit ja tarjoa heti. Ripottele
pinnalle loput juustoraasteesta.
Koti ja keittiö 5/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2