Artikkeli

Teks­ti He­le­na Lii­ka­nen-Ren­ger

Kuva Heli Sor­jo­nen

Tiedossa matka Pariisiin? Nämä asiat on hyvä tietää Pariisin kahviloista

Oletko lähdössä matkalle Pariisiin? Kannattaa tarkistaa, ettei keittiöväki ole karannut iltapäivälevolle tietyissä kahviloissa.

Ra­vin­to­lat Pa­rii­sis­sa, ku­ten Rans­kas­sa yleen­sä­kin, ovat au­ki lou­na­sai­kaan, kel­lo 12 ja 14 vä­lil­lä sekä il­lal­la, noin kel­lo 19 läh­tien.

Poik­keuk­sen te­ke­vät bist­rot ja bras­se­riet, jois­ta saa ruo­kaa tau­ot­ta ai­na kes­ki­päi­väs­tä il­ta­myö­hään saak­ka. Jos olet epä­var­ma, tar­kis­ta, et­tä oves­sa lu­kee cui­si­ne non-stop. Se tar­koit­taa, et­tei keit­ti­ö­vä­ki kar­kaa il­ta­päi­vä­le­vol­le.

Myös mo­net kah­vi­lat eli cafét tar­jo­a­vat mait­ta­via lei­von­nai­sia ja sa­laat­te­ja aa­mus­ta il­taan. Suo­sit­tu­ja ovat myös kah­vi­loi­den ja baa­rien apé­rot, eli ape­ri­tii­vid­rin­kit, joi­den ohes­sa syö­dään ta­pas-tyyp­pi­siä na­pos­tel­ta­via.

Lue myös:

Pa­rii­sin par­haat si­sus­tus­liik­keet - kat­so 16 vink­kiä

Älä ma­joi­tu ho­tel­liin - upe­at rans­ka­lai­set ma­ja­ta­lot vie­vät sy­dä­men

Suo­ma­lais-rans­ka­lai­sen per­heen koti Mar­seil­les­sa – ko­to­na kuin lo­mal­la

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ